Šećerović napustio FK Sarajevo: To je sport, klubu želim sve najbolje, već imam poziva

Vezista dogovorio raskid saradnje sa bordo klubom

Šećerović napustio FK Sarajevo: To je sport, klubu želim sve najbolje, već imam poziva

S. Mlaćo
Adnan Šećerović (30) neće u narednom periodu nositi dres FK Sarajevo.

Šećerović se jučer i zvanično razišao sa bordo klubom, a sada kreće u nove izazove.

Vezista je na Koševu stigao kao veliko pojačanje, no FK Sarajevo nije pružao dobre partije, pa je uslijedile i promjene u igračkom kadru.

Za SportSport.ba je govorio o periodu provedenom na Koševu, ali i planovima za budućnost.

“Jučer smo zvanično potpisali raskid, iako smo već ranije to dogovorili. Ljudi iz kluba su bili korektni i profesionalni što se tiče pregovora i razišli smo se na jedan fin način. Mislim da sam došao u lošem periodu na Koševo, ali nije mi žao zbog takve odluke. Imao sam želju da obučem bordo dres, tako da sada mogu reći da sam igrao za dva najveća kluba u BiH, FK Sarajevo i FK Željezničar. Od prvog dana priprema radio sam dobro, tako je bilo i na pripremnim utakmicama, a poslije su me neke 'sitne' povrede izbacile iz ritma i fizičke forme gdje nisam bio u mogućnost da pružam sto posto svojih mogućnosti. Ekipa je kasnije upala u kontra ritam, tako da se sve to nekako negativno poklopilo“, priča Šećerović.

Kao veliki profesionalac po čemu je itekako poznat, ističe da poštuje odluku stručnog štaba.

Oglasi

“Stručni štab je odlučio kako je odlučio, nema tu šta. To je sport, svaki stručni štab ima svoje zamisli i nemam kome da nešto zamjerim. Želim im puno uspjeha i sreće te da osvoje što više trofeja. Iskreno ću reći da se nisam nadao raskidu saradnje, imao sam ugovor još skoro dvije godine i cilj mi je bio odraditi pripreme što bolje i izaći na Koševo te pokazati šta mogu. Bilo bi mi puno lakše sada kada sam se tek navikao na navijače Sarajeva“.

Opis nije dostupan.

Iza sebe ima 'bogat' CV, mnogo toga je prošao u inostranstvo, pa priznaje da poziva potencijalnih interesanata za njegove usluge ima. Nastavio je sa treninzima iz dana u dan.

“Za dalje ćemo vidjeti. Iskreno, imam mnogo poziva, ali ne želim žuriti sa nekom odlukom. Važno mi je da sam zdrav i u dobrom kondicionom stanju, a gdje god sam takav bio, uvijek sam bio od pomoći svojoj ekipi, kako u BiH, tako i u inostranstvu“, dodao je Šećerović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Šećerović je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Pyunik Yerevan, Rigu, Ael Larissu, FK Tuzla City, FK Mladost Doboj Kakanj, FK Željezničar, Radnik Bijeljinu, A. Lustenau, FK Sloboda Tuzla, Rodu, Maastricht, Fortunu Sittard, Nijmegen, Slaven Živinice...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Radnikom iz Bijeljine je osvojio trofej Kupa BiH, a sa Pyunikom iz Yerevana bio je prvak Armenije.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Po spisku klubova se vidi da si spreman uhl****t se a ne nekom pomoc oko neceg.. Sta sad se*es i nama suplje bacas.. Dace Bog da nas vise ne pojacavaju "majstori" poput tebe.. Nema ti se covjek ni zahvalit na necem, vise si lopov nego fudbaler..
4 1
pjanke.sa
Pa brate igro si po 6 mjeseci u svakom klubu bas se i nisi proslavio sa tim…
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi