Feđa Dudić nakon GOŠK-a o gorućem problemu: "Nije u redu, naravno da nas remeti"

Press konferencija

Feđa Dudić nakon GOŠK-a o gorućem problemu: "Nije u redu, naravno da nas remeti"

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo danas je odigrao generalku na Koševu protiv ekipe NK GOŠK i slavio visoku pobjedu od 6:0.

Trener Bordo tima Feđa Dudić na press konferenciji nakon meča nije krio zadovoljstvo.

"Još jedna pripremna utakmica iza nas. Mislim da smo pokazali jednu ozbiljnost na utakmice time što smo igrali do zadnje minute, onako, profesionalno. Htjeli smo da ispoštujemo i sebe, a i protivnika. Čestitam GOŠK-u što je prije svega došao. Odradili su pet-šest treninga, u ponedjeljak je bila prozivka, pristali su da igraju utakmicu i zaista korektno je to sa njihove strane bilo pogotovo prvo poluvrijeme gdje su dobro stajali u bloku", rekao je Dudić pa nastavio:

"Ovakvih utakmica će nas dosta čekati i u prvenstvu. Sigurno da će doći protivnik da se brani i onda sigurno da ćemo morati još malo bolja rješenja potražiti. Izanalizirat ćemo to prvo poluvrijeme, sigurno da je moglo biti bolje."

"Nastavak dobar, vidi se da smo mi u puno boljoj fizičkoj spremi nego protivnik tako da na kraju rezultat malo i previsok. Ali, kažem, pokazali smo profesionalizam jer smo igrali do zadnje minute i time pokazali i poštovanje prema protivniku. Što se tiče GOŠK-a, želim im sreću sljedeće sezone u borbi za Premijer ligu i nadam se da će se vratiti. Sigurno da je to klub koji ima jedne dobre standarde, normalan klub, jedna sredina, znaju svi koji su bili dole da jedno vrlo korektno i dobro ponašanje s njima", kazao je Dudić pa se osvrnuo na navijače:

"Zahvaljujem se navijačima što su došli u velikom broju. Lijepo je vidjeti na jednoj prijateljskoj utakmici, iako je praznik, Bajram, drugi dan, da je došlo ovoliko ljudi. Nadam se da su otišli zadovoljni. Trudit ćemo se da ih svaku utakmicu zadovoljimo. Sad sam u svlačionici Dalu (Varešanoviću, op. a.) rekao, dobio je aplauz kad je oduzeo loptu. Znači izgubio je loptu, nebitno, a onda je ustao oduzeo loptu i tad je dobio najveći aplauz na utakmici. Prepoznaju to navijači i ako budemo ovako borbeni i ponašali se kako jesmo danas neće sigurno biti problema."

Zatim je pričao o odgađanju utakmica na startu Premijer lige.

"Najkraća pauza je bila. Mi smo imali planirano pet sedmica rada, napravili plan i program. Dolaziš u neku situaciju da imaš definitivno odgođenu jednu utakmicu, sutra samo čekamo potvrdu od Saveza, zatražio je protivnik da odgodi. Najavljeno je da će se odgoditi i druga utakmica i nije u redu. Moramo praviti sad novi plan. Bože moj, meni zasmeta kad znam prošle godine dok sam radio u Veležu, jednu smo utakmicu odgodili, a igrali smo šest evropskih. Onda je bilo priče 'ne znam zašto se odgađaju utakmice, može se igrati svaka tri dana', a sada se u prvom kolu odgađaju utakmice. Treba pričati isto i kad je slučaj u tvom i u protivničkom timu. Tako je kako je, mi ćemo se prilagoditi. Već smo napravili novi plan i program. Nije sigurno u redu. Morali smo se prilagoditi, ali Bože moj, tako je. Ja želim našim ekipama da ostvare što bolje plasmane, da nam donesu što bolji koeficijent i akobogda kad iduće sezone Sarajevu bude predstavljalo BiH u Evropi bit će i nama lakše."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam za. Prošle godine prošli smo AEK što je bio najveći poslijeratni uspjeh u BiH, pa smo za tri dana išli igrati u Bijeljinu. Odemo u Boras, pa za dva dana dođe Rudar Prijedor dobije nas 0:2. Tako je kako je, UO N/FSBiH je donio odluku da klubovi mogu odgoditi. Nemam ja tu šta ni dodati ni oduzeti. Za nas što ne igramo Evropu, naravno da remeti plan, ali snaći ćemo se", dodao je Dudić.

Pogledajte cijelu press konferenciju. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Ovo nije uredu da se jednoj ekipi odgode dvije utakmice i onda poslije kad krene kup, i zakuha se liga stave nadoknade. Šta briga Sarajeva ili bilo koga za tuđe evropske utakmice. Jedna hajde i nekako ali dvije u nizu su budalaština.
10 2
NorthSide
Musa vrhunsko pojacanje!
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi