Adnan Zahirović raskinuo ugovor sa Hapoelom

Vezni bh. fudbaler potvrdio za SportSport.ba

Adnan Zahirović raskinuo ugovor sa Hapoelom

D. Kurbegović

Prošlog ljeta Adnan Zahirović je prihvatio ponudu Hapoel Akkoa da svoju karijeru nastavi u najjačoj izraelskoj ligi. 

Član bh. reprezentacije u eri Safeta Sušića sa pomenutim izraelskim klubom je potpisao jednogodišnji ugovor iz razloga da se vrati u staru formu s kojom je bio izborio i poziv u nacionalni tim, a za kratko vrijeme uspio je izboriti mjesto startera i u 21 odigranoj utakmici zabilježio je 20 nastupa. 

Zbog previranja u klubu i promjene trenera, 25-godišnji nogometaš odlučio je raskinuti ugovor koji mu je važio do ljeta i u razgovoru za SportSport.ba je potvrdio da je napustio Izrael i Hapoel Akko.

"Istina je da sam raskinuo ugovor, bilo je lijepo dok je trajalo. Igrao sam sve utakmice, vratio se u formu, ali nisam bio zadovoljan situacijom u klubu. Došao je novi trener, novo rukovodstvo, a rezultati su i dalje bili loši i odlučio sam raskinuti ugovor, klub će sigurno naredne sezone igrati u nižem rangu. Imao sam odmah ponudu od drugog kluba iz Izraela, ali nisam htio odmah da donosim odluku. Imam sada neke ponude, ali još razmišljam o novoj sredini. Naravno da mi je u cilju da to bude klub u inostranstvu jer sam se vratio u formu i želim nastaviti da igram standardno, ali u boljem i organizovanijem klubu", kazao je Zahirović za SportSport.ba

Bivši kapiten Čelika prije pet godina potpisao je za ruski Spartak iz Nalčika u kojem je pružao sjajne partije, koje su ga iz mlade dovele u A reprezentaciju BiH. Nakon igranja u Rusiji, nastupao je još za Dinamo iz Minska, te Bochum i Hapoel Akko. Za nacionalni tim je odigrao 20 utakmica, dok je u mladoj selekciji kod Vlade Jagodića nastupio pet puta postigavši jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti