Basel potvrdio dolazak reprezentativca BiH, a u Osijeku slavlje zbog miliona koje će zaraditi

Barišić u Švicarskoj

Basel potvrdio dolazak reprezentativca BiH, a u Osijeku slavlje zbog miliona koje će zaraditi · Zvanično

Edmir Škorić

Adrian Leon Barišić napustio je Osijek i večeras zvanično postao igrač švicarskog Basela.

22-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisao je četverogodišnji ugovor sa švicarskim velikanom, te će nositi broj 26 na leđima.

Barišić je u Osijeku proveo pet godina, stigao je 2018. iz RNK Split, pa se kroz juniore i drugu ekipu probio do prve postave Osijeka, a tako stekao i status reprezentativca Bosne i Hercegovine.
Za NK Osijek je upisao 37 nastupa uz jedan postignuti pogodak, još 57 puta je nastupio za Osijek II.

Osijek je, navodno, dobio tri miliona eura fiksne odštete, milion eura potencijalnih bonusa i postotak od sljedeće prodaje.

To znači da je Barišić jedna od najvećih prodaja ovog hrvatskog prvoligaša, dok na prvom mjestu ostaje Mirko Marić, koga je Osijek prodao za sedam miliona eura.

Oglasi

Barišić je navodno bio na radaru Zdravka Mamića i Dinama, Kao 13-godišnjak je došao u Dinamo iz Hajdukove škole, ali je nakon pola godine napustio Maksimir i otišao u Split na posudbu, da bi 2018. kao slobodan prešao u Osijek.

Reprezentativac BiH se u četvrtak oprostio od Osijeka na utakmici protiv Adanaspora u Konferenecijskoj ligi.

U međuvremenu je postao i reprezentativac BiH te je svojim nastupima protiv Portugala i Luksemburga dobio prolaznu ocjenu bh. javnosti.

Kada su u pitanju transferi bh. igrača teško da će ovog ljeta iko nadmašiti Benjamina Tahirovića koji je iz Rome u Ajax prešao 7.5 miliona eura.

Leon Barišić je na drugom mjestu, iza također još jednog debitanta u repezentaciji BiH, Dala Varešanovića koji je prešao u Rizespor za 1.2 miliona eura.

Na četvrtom i petom mjestu se nalaze dvojica golmana. Ibrahim Šehić je za 700.000 eura otišao u Al Khaleej, a Belmin Dizdarević za 150.000 eura u Montpellier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi