Visina transfera 4 miliona: Bosna i Hercegovina dobila svog drugog najskupljeg igrača ovog ljeta!
Foto: Ivan Perić/Cropix

Već je otputovao na ljekarski

Visina transfera 4 miliona: Bosna i Hercegovina dobila svog drugog najskupljeg igrača ovog ljeta!

Admin Čaušević

Nekoliko reprezentativaca BiH iz kratkog mandata Faruka Hadžibegića ovog ljeta je ostvarilo transfere ili će ostvariti. Posebno se to odnosi na debitante u dresu Zmajeva.

Bosna i Hercegovina je praktično dobila svog trećeg najskupljeg igrača ovog ljeta pošto je transfer Adriana Leona Barišića u Basel gotova stvar.

Reprezentativac BiH se u četvrtak oprostio od Osijeka na utakmici protiv Adanaspora u Konferenecijskoj ligi, a već je na putu ka Švicarskoj gdje ga čeka potpis sa najpoznatijim klubom u toj zemlji.

Prema pisanju Sportskih novosti Osijeku će pripasti oko četiri miliona od transfera, odnosno tri miliona fiksno te ostatak u lako ispunjivim bonusima.

Naredna stanica u karijeri Leona Barišića je Bazel

Barišić je već ranije bio u inostranstvu kada je igrao na posudbi u italijnskom Frosinoneu, a njegov transfer će napuniti kasu kluba iz Slavonije.

Oglasi

Ovaj 22-godišnjak koji je igrao za omladince Splita, Hajduka i Dinama tek je prošle godine dobio pravu šansu u Osijeku i nije mu trebalo puno vremena da ostvari inostrani angažman.

U međuvremenu je postao i reprezentativac BiH te je svojim nastupima protiv Portugala i Luksemburga dobio prolaznu ocjenu bh. javnosti.

Pozicija Igrač Novi klub Visina transfera
1. Benjamin Tahirović Ajax 7.5 mil eura
2. Adrian Leon Barišić Basel 4 mil eura
3.  Dal Varešanović Rizespor 1.2 mil eura
4. Ibrahim Šehić Al Khaleej 700.000 eura
5. Belmin Dizdarević Montpellier 150.000 eura

Kada su u pitanju transferi bh. fudbalera teško da će ovog ljeta iko nadmašiti Benjamina Tahirovića koji je iz Rome u Ajax prešao 7.5 miliona eura.

Leon Barišić je na drugom mjestu, iza također još jednog debitanta u repezentaciji BiH, Dala Varešanovića koji je prešao u Rizespor za 1.2 miliona eura.

Na četvrtom i petom mjestu se nalaze dvojica golmana. Ibrahim Šehić je za 700.000 eura otišao u Al Khaleej, a Belmin Dizdarević za 150.000 eura u Montpellier.

Još je niz poznatijih bh. fudbalera promijenilo sredine. Izdvajaju se Edin Džeko (Fenerbahce), Smail Preljak (Hertha), Gojko Cimirot (Al Fayha) i Dennis Hadžikadunić (HSV), ali svi oni su u nove sredine stigli besplatno.

Top Komentari

Drakula
Sarajevo mama za transfermarketing
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi