Legendarni Adrian Mutu stao u odbranu rumunskih igrača, nije mogao da ne spomene Edina Džeku

Komentarisao dešavanja iz Zenice

Legendarni Adrian Mutu stao u odbranu rumunskih igrača, nije mogao da ne spomene Edina Džeku

E. Škorić

Legenda rumunske reprezentacije, Adrian Mutu, stao je u odbranu nogometaša koji su sinoć poraženi u Zenici.

Rumunija je, podsjećamo, u meču 2. kola Lige nacija poražena s 1:0 od BiH u Zenici, a jedini gol dao je Smail Prevljak u 69. minuti. Naš rival je tako upisao i drugi poraz, pošto je nekoliko dana ranije izgubio u Podgorici od Crne Gore s 2:0.

Unatoč tome, Mutu je zadovoljan jer smatra da postoji napredak u igri Rumunije u odnosu na prošli meč.

"Nažalost, nula bodova nakon dva meča, ali bolji dojam nego u utakmici s Crnom Gorom. Htjeli smo više, bili prisutniji u fazi napada, ali je ipak pristup malo iznenađujući, kao da smo pomalo bojažljivo ušli u utakmicu. Ne bismo trebali da osuđujemo igrače, moramo malo pričekati", rekao je Mutu, nastavivši:

"Što se tiče konkretno ove utakmice, mislim da je ona sveukupno bila izjednačena. Imali smo bolje i konkretnije šanse u prvom poluvremenu, kada smo po meni igrali slabije. Rumunija je izgledala bolje nego u meču s Crnom Gorom, ali nažalost je izgubila".

Za kraj svog izlaganja na Anteni 1 nekadašnji golgeter Parme, Intera i Chelseaja je zaključio: "Edin Džeko nam nije pravio probleme".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Edin je na terenu proveo 45 minuta, ali je zbog povrede izašao na poluvremenu, a zamijenio ga je upravo Prevljak koji je kasnije postigao gol za tri boda.

Sada nam slijedi gostovanje Crnoj Gori u Podgorici u subotu, dok će Rumunija ugostiti Finsku i bit će pod ogromnim pritiskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije