Adrian Mutu već prekrižio dvojac koji je igrao na Grbavici

Nije zadovoljan

Adrian Mutu već prekrižio dvojac koji je igrao na Grbavici

Edmir Škorić

Rumunski trener Adrian Mutu odnedavno je na klupi azerbejdžanskog Neftčija, a već uveliko pravi promjene u timu.

Mutu je ovo ljeto sjeo na klupu Neftčija, te je odmah posegao za promjenama. Doveo je dosta novih igrača, ali neke je već otpisao i na njih ne računa u novoj sezoni.

Ataa Jaber i Kenny Saief su bili učesnici prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige protiv Željezničara na Grbavici, no sada su na izlaznim vratima ovog tima.

Mediji u Azerbejdžanu donose da je Mutu nezadovoljan njihovim partijama i zalaganjem. U slučaju Saiefa, vjeruje da je previše sklon individualnoj igri i da nije 'timski nastrojen'.

Saief je odigrao 85 minuta na Grbavici, a Amerikanac je krajem prvog dijela dobio žuti karton. Igra inače na poziciji desnog krila.

Oglasi

Atta Jaber je palestinski reprezentativac koji igra u veznom redu, a na Grbavici je na terenu proveo svih 90 minuta.

Nije poznato hoće li jedan ili obojica ipak biti u timu u četvrtak za revanš duel protiv Željezničara u Bakuu, ali izvjesno je da će veoma brzo morati da potraže nove ekipe.

Poznato je koliko je do sada prodano ulaznica za meč Neftči - Željezničar

Veliko zanimanje vlada za utakmicu između Neftčija i Željezničara, koja će biti odigrana u četvrtrak navečer u okviru revanš susreta drugog pretkola Konferencijske lige.

Bh. predstavnik prošlog je četvrtka na Grbavici dva puta vodio pred punim tribinama i na kraju ostao bez pobjede, s tim da i trenutni rezultat (2:2) svakako daje razlog za optimizam i pred duel u Bakuu.

Željezničar je imao veliku podršku u protekla dva meča na Grbavici, prvo protiv Dinamo Minska, a zatim i protiv Neftčija, a očekuje se dolazak navijača i na daleko gostovanje u Azerbejdžanu.

Što se tiče ulaznica za duel u "Bakcell Areni," azerbejdžanski portal Oxu.az javlja da ih je već prodano 4.000, odnosno da je polovina već rasprodana. Preostalih 4.000 trebalo bi da budu prodane u narednih 2-3 dana.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

I domaći navijači žele da ispune tribine lijepog stadiona koji je otvoren 2012. godine. Ima kapacitet od 11.000, ali je u prodaju ovaj put pušteno 8.000 ulaznica.

Tim Adriana Mutua očekuje veliku podršku, ali teško da je može imato kao što ju je imao Željezničar prošlog četvrtka.

Top Komentari

Lakaka9
Hahahahahahaahah mitomanija na maksimalnom nivou.
0 1
Djema1921
Nije tesko nego nema sanse da imaju podrsku kao Zeljoo,Manijaka nema svijet. Ponos
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi