Probudio ga u pola noći sav izbezumljen i rekao mu kakvu noćnu moru je imao: "Mislio sam da se šali"

Mutu otkrio šta je Ibrahimović sanjao te noći

Probudio ga u pola noći sav izbezumljen i rekao mu kakvu noćnu moru je imao: "Mislio sam da se šali"

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je sigurno najorginalnija ličnost koja se pojavila u fudbalu, a njegova karijera prepuna je nevjerovatnih anegdota. Jednu od njih otkrio je i legendarni rumski fudbaler Adrian Mutu koji je igrao s Ibrom u Juventus, te je otkrio zbog čega ga je Zlatan jednu noć panično probudio.

Ibrahimović je nedavno gostovao kod Piersa Morgana i dao je intervju u kojem je po prvi put javno pričao o svom privatnom životu i nimalo laganom odrastanju u Malmou s ocem Šefikom.

Njegova karijera prepuna je raznih anegdota, a o tome koliko je Ibrahimović prepun samopouzdanja ne treba ni trošiti riječi.

Ibra kada kaže da misli da je on najbolji igrač svih vremena to nije šala i u njegovim očima se vidi da on zaista tako smatra. To je potvrdio i legendarni Mutu koji je s Ibrom imao priliku da igra u Juventusu.

I Mutu je bio "na svoju ruku" kao i Zlatan, ali njihov spoj u Juventusu bio je odličan. Bili su sjajni na terenu, ali i van njega. Slagali su se bolje od očekivanog, te su preko godinu dana bili cimeri.

Oglasi

S Zlatanom je svaki dan bio prepun avantura i nevjerovatnih događaja, a jedan od njih Mutu je odlučio javno da otkrije.

Prisjetio se vremena kada su bili cimeri i otkrio je kako ga je Ibrahimović probudio u pola noći jer je imao noćnu moru, a kada je Mutuu rekao šta je sanjao Rumun je na prvu mislio da se samo šali.

"U pola noći me je Zlatan jednom probudio. Čuo sam ga kako govori 'Adri probudi se, brzo se probudi'. Kada sam otvorio oči vidio sam da nešto nije u redu i prepao se. Pitao sam ga šta se dešava, a njegov odgovor me baš iznenadio", priča Mutu i nastavlja.

"'Imao sam noćnu moru. Sanjao sam da je Ronaldo bolji od mene', to mi je rekao. Mislio sam da se šali, ali sam u očima vidio da je ozbiljan. Rekao sam mu da je on najbolji na svijetu i ponovo se vratio i zaspao. To nikada neću zaboraviti jer ujutro pojma nije imao šta se desilo".

Oglasi

Poznato je da je Ronaldo bio Ibrahimovićev idol dok je odrastao, te da je kopirao često poteze legendarnog Brazilca.

Ibrahimović i Mutu su se družili dok su igrali zajedno za Juve, ali to je trajalo tek nešto više od godinu dana. Kada je Juventus izbačen u Seriju B svako je krenuo svojim putem i prijateljstvo od tada više nije bilo takvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mutu je nakon Juventusa otišao u Fiorentinu, dok je Ibrahimović potpisao za Inter. Imali su kasnije i nekoliko verbalnih okršaja u međusobnim duelima što je doprinijelo da njihov odnos "zahladi".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi