Adrian Mutu pred Grbavicu dobio treće, ali i najveće pojačanje

Neftchi gostuje Željezničaru

Adrian Mutu pred Grbavicu dobio treće, ali i najveće pojačanje

Edmir Škorić

U četvrtak navečer Željezničar će biti domaćin Neftchiju iz Bakua u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Konferencija.

Plavi su u prvom pretkolu izbacili Dinamo Minsk, a sada im slijedi još jedan težak izazov. Odmjeriće snage sa azerbejdžanskim predstavnikom i zanimljivo da će još jednom gostovati u Bakuu, jer su ih Bjelorusi ugostili upravo u ovom gradu.

Utakmica na Grbavici protiv Neftchija igra se u četvrtak od 21 sat, te se ponovo očekuje pun stadion i sjajna podrška za Željezničar, koji će pokušati da napravi još jednu senzaciju.

Inače, Neftchi je ekipa koju sa klupe predvodi legendarni bivši rumunski napadač Adrian Mutu, a koji je doveo nedavno tri pojačanja. Nakon Yurija Matiasa iz Clujsa i Marka Tamasa iz Sepsija, Neftchi je doveo Erqina Koffija (28).

Radi se o desnom beku koji je rođen u Parizu, a nastupao je za Obalu Slonovače. Koffi je potpisao ugovor na dvije sezone, s opcijom za treću, te je treći strani nogometaš koji dolazi u Neftchi.

Oglasi

Interesantno da su sva tri pojačanja Mutua ovog ljeta igrači iz odbrane - dva stopera i jedan bek.

Što se Koffija tiče, on je igroa za Lorient u Ligi 1 prije nekoliko sezona, potom na Kipru za Anorthosis i Olympiakos, da bi posljednji angažman imao u Francuskoj gdje je igrao za Pa FC.

Mutu će službeni debi imati u četvrtak, u drugom pretkolu Lige konferencija protiv Željezničara u Sarajevu. Neftchi je već odigrao dvije prijateljske utakmice, te je doživio poraze od Fenerbahčea i Spartaka Moskve.

Prvenstvo će započeti 6. avgusta u gostima kod Kapaza, nakon što se odigra uzvratna utakmica Lige konferencija.

Željezničar će ranije krenuti u prvenstvo, pošto su utakmice 1. kola na programu narednog vikenda. Željezničar će ugostiti Igman, ali nije isključeno da se ta utakmica otkaže.

Nakon toga, tim Nermina Bašića igra revanš sa Neftchijem u Bakuu, da bi zatim 5. avgusta putovao u Doboj ekipi Sloge.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velaMo
Golman nije stranac u Neftchi-u??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi