Imperator je druga osoba: Droga, lake žene i oružje su prošlost, ima novu "zanimaciju"

Legendarni Adriano Leite Ribeiro

Imperator je druga osoba: Droga, lake žene i oružje su prošlost, ima novu "zanimaciju"

Admin Čaušević
Teme:

Niti jedan fudbalski talenat nije potonuo kao Adriano Leite Ribeiro, sigurno jedan od najboljih napadača svoje generacije.

Adriano je postao omiljeni igrač mnogih ljubitelja popularne fudbalske simulacije Pro Evolution Soccer zbog razornog šuta i snage pa su upravo zbog njega mnogi birali Inter.

Na početku ovog stoljeća nosio je dres Nerazzurra i bio je preodređen za nešto veliko, ali smrt njegovog oca 2004. godine je zauvijek promijenila njegov život.

Od tada je počeo da ima velikih problema sa alkoholom. Lake žene su mu postale omiljena meta, znao je biti fotografisan i sa oružjem u ruci. Od fudbala se oprostio u maju 2016. godine.

U penziju je otišao sa 14 trofeja, uključujući Copa Americu 2004. godine te četiri Scudetta. Dva puta je bio među najboljih sedam kandidata za osvajanje Zlatne lopte.

Oglasi

Adriano je nedavno pisao za Player's Tribune o svom životu i to kako mu je očeva smrt praktično završila karijeru kada je imao svega 22 godine.

"Nakon tog dana, moja ljubav prema fudbalu više nikad nije bila ista. On je volio igru, pa tako i ja. Bilo je jednostavno. Kad sam igrao fudbal, igrao sam za svoju porodicu. Kada sam postizao golove, radio sam to za svoju porodicu."

"Bio sam na drugoj strani svijeta, daleko od porodice i nisam to mogao prihvatiti. Bio sam tako depresivan. Dosta sam razmišljao. Nisam ni želio da treniram. Nije to imalo veze s Interom, samo sam želio da idem kući."

Sada ovaj 39-godišnjak živi koliko-toliko normalan život. Prodao je svoju vilu vrijednu 1.2 miliona funti. Ostavio je sve iza sebe osim trofeja.

Živi u luksuznom hotelu u elitnoj četvti Rio De Janeira gdje mjesečna kirija košta skoro 15.000 eura. Sa prijateljima se voza na skuterima i lokalnim dječacima dijeli besplatne hamburgere.

"S vremena na vrijeme organizuje poneku zabavu, ali je mnogo tiši. Bili su potpuno ludi, sa desetinama ljudi koji stalno izlaze i ulaze, stanari su se stalno žalili upravitelju. Sada se smirio, sada je dobar dobar dečko", kazao je jedan od njegovih komšija.

"Vratio sam se u Brazil i odustao od miliona, ali sam zaradio sreću", svojevremeno je kazao brazilski as koji možda nije postao tako uspješan fudbaler kao što se očekivalo, ali sigurno je stekao simpatije miliona fanova širom svijeta.

Top Komentari

tbra
kaze potonuo, frajer zivio ko car
3 0
Jasminn
Cuj placa kiriju 15.000 I to malo para sto mu je ostalo, potrosit ce dok si rekao keks... A onda moze predati molbu za vizu pa ici u njemacku raditi na bausteli
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi