Zanetti bio u sobi kada je Adriano saznao da je ostao bez oca: "Taj vrisak se ne može opisati"

Tada je sve krenulo nizbrdo

Zanetti bio u sobi kada je Adriano saznao da je ostao bez oca: "Taj vrisak se ne može opisati"

E. Čaušević

Legendarni brazilski napadač Adriano prije nekoliko dana proslavio je svoj 39. rođendan.

Adriano je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača na svijetu, te je pružao fantastične partije u dresu Intera. Mnogi su vjerovali da će biti i najbolji igrač svijeta, ali kada je bio na vrhuncu karijere desila se tragedija koja je sve promijenila.

Naime, na ljeto 2004. godine dok su se igrači Intera pripremali za novu sezonu Adriano je saznao tragične vijesti da je njegov otac preminuo od posljedica srčanog udara i to je bio okidač koji je promijenio njegovu karijeru i život.

Adriano je još nekoliko godina blistao, ali već tada kada je imao 22 godine odao se alkoholu i noćnom životu što je došlo na naplatu nekoliko godina kasnije. Napustio je Inter i vratio se u Brazil i na neki način tako je digao ruke od fudbala.

Nakon skoro 20 godina o ovom događaju ponovo je pričao Javier Zanetti koji je bio tu kada je Adriano saznao da mu je otac preminuo. Zanetti uvijek govori kako mu je žao što mu on i saigrači nisu pomogli da izađe iz krize i da mu je to najveći poraz u životu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sjećam se da smo bili na pripremama tada. Dobio je poziv iz Brazila i samo su rekli: 'Adri, otac je mrtav'. Bio sam s njim u sobi, bacio je telefon i počeo da vrišti. Ne možete ni zamisliti kakav vrisak je dobio. Naježim se svaki put kada se sjetim tog dana", rekao je Zanetti i dodao.

"Nastavio je igrati fudbal, zabijati gole i rukama pokazivati ka nebu jer ih je posvetio svom ocu. No, nakon tog poziva ništa nije bilo isto. Bio je u depresiji i počeo se opijati. Dolazio je pijan na treninge i tada je digao ruke od fudbala".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Causevicu budalo daj neke novosti, a ne informacije koje se vec 3 4 godine znaju. Ko i nama pise novosti da te Bog mili sacuva
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti