"Moja priča ni meni nema logike": Kako danas izgleda nekada najjača ljevica svijeta?

Adriano došao k sebi

"Moja priča ni meni nema logike": Kako danas izgleda nekada najjača ljevica svijeta?

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski napadač Adriano rođen je 17. februara 1982. godine u Rio de Janeiru. Imao je zapaženu karijeru, ali je sigurno mogla biti i uspješnija da nije poput većine Brazilaca volio opušten život izvan terena.

Adriano je kao 20-godišnjak iz Flamenga prešao u Inter i uvijek se dojmilo da njegov strašan potencijal nije ostvaren do samog kraja.

Imao je ogroman talent, snagu, snažnu ljevicu, a u karijeri je zabijao mnoge spektakularne golove igrajući za Inter, Fiorentinu, Parmu, Romu, Sao Paulo, Corinthians, da bi se povukao 2016. godine nakon jedne avanture u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je igrao za Miami.

Povrede, ali i buran vansportski život doveli su do toga da se Adriano povukao nakon samo šest mjeseci provedenih u SAD-u. Prije potpisivanja ugovora s Miami Unitedom, pauzirao je gotovo dvije godine.

Naime, otkako je napustio Inter 2009., "car" je imao još jednu dobru sezonu u Flamengu, klubu koji ga je "stvorio".

Oglasi

"Moja priča ni meni nema logike", otkriva Adriano u materijalu koji je objavio Players Tribune.

"Imao sam preko 100 kilograma", nastavio je bivši brazilski napadač, koji je, čini se, prevladao probleme iz prošlosti. Sada je na dijeti, ide u teretanu i u formi je.

U jednom trenutku jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa nije uspio prebroditi gubitak oca. Nakon drame iz 2004. ništa nije bilo isto za napadača koji je pao u depresiju i odao se u alkohol i drogu.

Sada je, međutim, Adriano prevladao probleme prošlosti i uspio se "restartovati". Bivši napadač daleko je od iskušenja i ima novi stil života. Popularan u cijeloj Južnoj Americi, Adriano je Adidasov ambasador i pomaže promociji majica i dresova koje je lansirao Flamengo. 

On je za Brazil odigrao 48 mečeva i postigao je 27 golova, a Inter ga je 2004. godine platio tada ogromnih 23,4 miliona eura od Parme. Za klubove je ukupno na 300 utakmica postigao 137 golova.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CXmSTsdvFZX/[/instagram]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi