Svi su zajedno slavili plasman u finale, osim jednog - niko nije mogao da mu priđe

Rabiot bolestan

Svi su zajedno slavili plasman u finale, osim jednog - niko nije mogao da mu priđe

Edmir Škorić

Francuska nogometna reprezentacija plasirala se u drugo u nizu finale Svjetskog prvenstva, pošto će u nedjelju 18. decembra od 20 sati odmjeritri snage s Argentinom u posljednjem meču turnira u Kataru.

Francuska je imala jako uspješan nastup na Mundijalu u Kataru, ali želi sve da završi osvajanjem još jednog, trećeg naslova svjetskog prvaka.

S obzirom na do sada prikazano, Francuzi se smatraju favoritom proti Messijeve Argentine, iako će selektoru Trikolora Didieru Deschampsu nedostajati dosta bitnih igrača.

Francuzi su u posljednjem meču, u polufinalu, sinoć pobijedili Maroko sa 2:0, a utakmicu je zbog bolesti propustio veznjak Adrien Rabiot.

On je duel pratio iz svoje sobe u reprezentativnom kampu. Rabiot je bio sve vrijeme izoliran od ostatka tima, pa je morao i da slavi potpuno sam.

Dok su se igrači vraćali u kamp, počeli su da slave zajedno sa navijačima koji su ih dočekali, a na videu ispod može se vidjeti kako im se sa balkona pridružuje Rabiot, koji se nada da bi mogao da ozdravi do nedjelje i finalnog meča, mada su šanse zaista male.

Zadnjih dan-dva aktivirala se ponovo priča o Karimu Benzemi. On se povrijedio na početku turnira, ali Deschamps ga je ostavio na listi prijavljenih igrača.

Iskusni napadač je u Madridu gdje se priprema sa ostatkom Realovih igrača, a neki mediji objavili su da će se pojaviti za finale i meč s Argentincima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, postoji niz španskih portala koji tvrde da je Karim odustao od te ideje i da smatra da je nepošteno da sada dođe samo za jednu utakmicu, kada su već njegovi saigrači napravili toliko posla na putu do samog kraja.

On će u svakom slučaju biti jedan od najvećih navijača Francuske u nedjelju, a najvjerovatnije će doputovati na finale da uživo posmatra ovu ključnu borbu za trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti