U francuskom taboru nemaju mira, upaljeni svi alarmi: Igrači padaju jedan za drugim, visi im finale

Šok za Trikolore

U francuskom taboru nemaju mira, upaljeni svi alarmi: Igrači padaju jedan za drugim, visi im finale

Admin Čaušević

Francuska je u finalu Svjetskog prvenstva unatoč svim nevoljama sa kojim su susreli Trikolori. Ipak, u taboru Galskih pijetlova nemaju mira nakon posljednjih dešavanja i upitno je u kakvom stanju će dočekati veliko finale.

U francuskom taboru su upaljeni svi alarmi nakon nekoliko slučajeva sličnih gripi koji su pojavili u "plavoj" ekspediciji. Dvojica igrača koji su najviše pogođeni su Upamecano i Rabiot, koji nisu mogli odigrati niti minute protiv Maroka u polufinalu.

Štaviše, Rabiot je ostao u izoliranom hotelu i upitno je da li će veznjak Juventusa biti spreman za finale. U Kataru postoji zabrinutost zbog ovog virusa poznatog kao "deva" koji pogađa mnoge od onih koji prate Svjetsko prvenstvo

I selektor Francuske Didier Deschamps objavio je da osim njih dvojice postoji još jedan fudbaler koji ima iste simptome. Riječ je o Kingsleyu Comanu, koji također nije mogao učestvovati u duelu protiv Marokanaca.

"Coman je jutros također imao temperaturu. U Dohi su se temperature malo spustile i još uvijek imate stalno uključenu klimu. Imali smo nekoliko slučajeva simptoma sličnih gripi."

"Pokušavamo paziti da se ne proširi, a igrači su dali veliki napor na terenu i očito im pati imunološki sustav,” rekao je izbornik.

Oglasi

Deschamps je objasnio kakav se protokol koristi kako bi se fudbaleri uspjeli oporaviti za finalni meč u nedjelju i prije svega, kako više ne bi bilo slučajeva.

"Dayot Upamecano se osjećao loše odmah nakon utakmice protiv Engleske. To se događa kada se toliko naprežete, tijelo vam slabi i skloniji ste dobivanju ovih virusa.

"Poduzimamo sve potrebne mjere opreza, pokušavamo osigurati da se ne proširi, ali virusi su naravno zarazni i moramo poduzeti mjere protiv njih. Odvajamo ga od ostalih, kao i od Adriena."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuzi su se i prije turnira suočili sa brojnim povredama pa su tako otpale neke od velikih zvijezda poput Karima Benzema i Paula Pogbe, dok je i na samom početku takmičenja ligamente povrijedio Lucas Hernandez.

Uprkos svim problemima Trikolori su se zasluženo našli u finalu gdje će igrati protiv Argentine i tražit će osvajanje treće titule prvaka svijeta u svojoj historiji.

Top Komentari

Lobudaraczapamcenje
KLIMA KLIMA KLIMA - ne pali se dok su ljudi u prostoru utice na sinuse direktno :))
1 0
Galacticosi
Fali Benzema za ovakve utakmice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi