Čuveni trener se obrukao na selektorskoj klupi i otišao nakon šest utakmica
FOTO - EPA

Raskid saradnje

Čuveni trener se obrukao na selektorskoj klupi i otišao nakon šest utakmica

Adnan Beganović

Nizozemski stručnjak Dick Advocaat nije više selektor fudbalske reprezentacije Iraka.

Iskusni stručnjak na klupi iračke reprezentacije proveo je nekoliko mjeseci, a do raskida saradnje došlo je zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nakon šest utakmica grupne faze, Irak pod vodstvom Advocaata nalazi se na petom mjestu od ekupno šest reprezentacija sa samo četiri osvojena boda.

Umjesto iskusnog nizozemskog stručnjaka Irak će u nastavku kvalifikacija voditi njegov dojučerašnji pomoćnik Željko Petrović, a dodajmo i da je Advocaat na klupi reprezentacije Iraka naslijedio Srećka Kataneca.

Advocaat ima dugu, historijsku karijeru koja se proteže kroz četiri decenije, uključujući tri mandata kao glavni trener Nizozemske s kojom je stigao do polufinala Eura 2004. i ostvario više pobjeda nego bilo koji drugi nizozemski selektor.

Bio je prvak Nizozemke s PSV-om, a također je osvojio dva uzastopna naslova sa Rangersima u Škotskoj, a sa Zenitom ranije je osvajao Kup UEFA i Superkup Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi