Dick Advocaat u suzama za kraj

Odlučio okončati trenersku karijeru

Dick Advocaat u suzama za kraj

E. Škorić

Dick Advocaat se pobjedom oprostio od Feyenoorda.

Feyenoord je danas ugostio u Rotterdamu Utrecht u finalu doigravanja za plasman u Konferencijsku ligu. Domaćin je slavio s 2:0, pogocima Sinsterre u 25. i Linssena u 89. minuti, pa je na taj način obezbijedio plasman u Evropu.

I ranije je bilo poznato da Advocaat napušta Feyenoord, pa je danas nakon posljednje utakmice na klupi nizozemskog kluba pustio suze od silnih emocija.

Nizozemski stručnjak je Feyenoord vodio protekle dvije godine, a ranije ostavio traga vodeći Spartu Rotterdam, Nizozemsku, Fenerbahče, Sunderland, Srbiju, AZ, PSV, Rusiju, Belgiju, Zenit, Južno Koreju...

Ranije je medijima otkrio da će okončati trenersku karijeru, ali naravno nikada ne znate da li će neki trener ipak da se predomisli. Međutim, suze na licu ovog stručnjaka sugerišu nam da je ovo zaista bio njegov posljednji meč.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kao trener je bio prvak s Nizozemske s PSV-om u sezoni 1996/97, dok je s Rangersima osvojio dva naslova prvaka Škotske. Titulu je osvajao i sa Zenitom u Rusiji 2007. godine, također i Ligu Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi