Advocaat 'krade' posao Biliću?

Smiješi mu se selektorski posao

Advocaat 'krade' posao Biliću?

Fudbalski savez Škotske već neko vrijeme u potrazi je za novim selektorom.

Škoti su bez selektora otkako je Alex McLeish dobio otkaz zbog slabog starta u kvalifikacijama za Euro, a vladajuće tijelo tamošnjeg fudbala je, prema posljednjim informacijama, vrlo blizu odluke.

Iako se kao mogući selektor Škotske pominjao Slaven Bilić, kao i David Moyes i Sam Allardyce, navodno najveće šanse ima 71-godišnji Dick Advocaat koji trenutno radi kao trener Utrechta.

Ovaj poznati stručnak ima iskustvo rada s reprezentacijama, budući da je ranije vodio Južnu Koreju, Holandiju, Srbiju, Belgiju i Rusiju, a inostrani mediji pišu da su pregovori sa Škotima u završnoj fazi i da će upravo on naslijediti McLeisha.

Advocaat je u bogatoj trenerskoj karijeri ranije već radio u Škotskoj, tačnije u razdoblju od 1998. do 2001. godine kada je s klupe vodio Glasgow Rangers.

Naredne utakmice fudbalsku reprezentaciju Škotske, podsjetimo, čekaju u junu kada se sastaje sa Kiprom i Belgijom u sklopu kvalifikacija za kontinentalnu smotru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi