Sven Goran Eriksson ponovo preuzima evropsku reprezentaciju?

Želi ga Škotska

Sven Goran Eriksson ponovo preuzima evropsku reprezentaciju?

Švedski stručnjak Sven-Goran Eriksson mogao bi uskoro ponovo preuzeti neku od evropskih reprezentacija. 

Posljednji angažman u Evropi Eriksson je imao još u sezoni 2010/11 kada je vodio Leicester City, a od tada je lutao širom svijeta pa smo ga gledali između ostalog na klupama klubova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, a sada je i selektor Filipina što mu je svakako najčudniji angažman.

Ipak, kako prenose britanski mediji, Eriksson bi se mogao vratiti u Evropu jer je navodno ostvario kontakte sa Nogometnim savezom Škotske.

Podsjetimo, ta je selekcija bez selektora otkad je Alex McLeish dobio otkaz nakon slabog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a čini se kako bi Eriksson mogao biti njegov nasljednik.

Inače, Škotska je posljednji put na velikom takmičenju igrala prije 21 godinu kada je nastupala na Mundijalu u Francuskoj. Kada je u pitanju Euro, Škotska je tamo igrala 1992. i 1996. godine, ali nijednom nije uspjela proći grupnu fazu.

Svakako da bi ovo bio veliki izazov za Šveđanina, ali obzirom da ima već 71 godinu, pitanje je koliko je zainteresovan za jedan ovakav posao.

Eriksson je naravno najpoznatiji iz vremena kada je vodio reprezentaciju Engleske. Bilo je to u periodu između 2001. i 2006. godine, a od poznatijih angažmana sjedio je još na klupi Lazija, Sampdorije, Benfice, Rome, Manchester Cityja...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Filipine je preuzeo krajem prošle godine i ima važeći ugovor do ovog ljeta.

Tu reprezentaciju je vodio ukupno devet puta. Pet utakmica je izgubio, dvije odigrao neriješeno i dvije pobijedio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi