Advocaat odlazi nakon Eura

Advocaat odlazi nakon Eura

Holandski trener Dick Advocaat saopštio je da će po završetku Evropskog prevenstva u Ukrajini i Poljskoj napustiti mjesto selektora nogometne reprezentacije Rusije.

"Tačno je, podnijeću ostavku nakon Evropskog prvenstva. Ne želim da otkrivam razloge svoje odluke, ali novac nije u pitanju. Igračima nisam rekao da odlazim, ali mislim da to neće utjecati na naše pripreme za šampionat", rekao je 64-godišnji Advokat. 

 

Holandski stručnjak je na klupi zamijenio zemljaka Gudsa Hiddinka, nakon neuspjeha u baražu za plasman na prvesntvo svijeta u Južnoj Africi 2010. godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

Nogometni savez Rusije nije želio da komentariše slučaj, iako Advokat ima mogućnost produženja saradnje na još dvije godine. Za usluge Holanđanina zainteresovani su PSV i Dinamo iz Moskve, koji se bori da naredne sezone igra u Ligi prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.