Advocaat po treći put preuzima Holandiju?
Foto: EPA

Tvrdi De Telegraaf

Advocaat po treći put preuzima Holandiju?

Fudbalsku reprezentaciju Holandije će, prema natpisima De Telegraafa, preuzeti Dick Advocaat.

Iako je ovaj iskusni trener najavio da će se povući na kraju sezone, ugledni holandski medij navodi da Advocaata nekoliko detalja dijeli da naslijedi Dannyja Blinda i da po treći put preuzme reprezentaciju svoje zemlje. 

Advocaatu ugovor sa Fenerbahčeom važi još mjesec dana, a navodno je od turskog kluba zatražio da dobije dozvolu da preuzme Holandiju prije isteka obaveza. Špekuliše se također da će Advocaatu pomoćnik biti Ruud Gullit. 

Selektorska pozicija u reprezentaciji Holandije je ostala upražnjena nakon što je Blind otpušten poslije loših rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Holanđani su skoro bez šansi za plasman na Mundijal. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vrijedi podsjetiti da je Advocaat u prošlosti imao priliku voditi Holandiju od 1992. do 1994. godine, te od 2002. do 2004.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti