Advocaat promijenio odluku: Ostajem u Sunderlandu!

Holandski stručnjak

Advocaat promijenio odluku: Ostajem u Sunderlandu!

Dick Advocaat na kraju sezone saopštio je da će napustiti Sunderland, no nakon nekoliko dana promijenio je svoju odluku.

Naime, ovaj 67-godišnji holandski stručnjak odlučio je kako će ostati još jednu sezonu na kormilu Sunderlanda, a za tamošnje medije izjavio je kako najveće zasluge za to pripadaju čelnicima kluba.

"Predsjednica Ellis Short i sportski direktor Lee Congerton uspjeli su me nagovoriti. Objasnili su mi da sam pravi čovjek na klupi Sunderlanda", kazao je Advocaat i nastavio:

"Naravno, u konačnu je odluku bila uključena i moja porodica, tako da ću i sljedeću sezonu biti u Sunderlandu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Advocaat je Sunderland preuzeo u martu, a tokom trenerske karijere još je vodio Holandiju, Južnu Koreju, UAE, Belgiju, Rusiju, Srbiju, Haarlem, Dordrecht, PSV, Rangers, Borussiju (M) i AZ Alkmaar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.