Advocaat protiv Bilića s imperativom očuvanja posla

Smiješi mu se otkaz u Sunderlandu

Advocaat protiv Bilića s imperativom očuvanja posla

Ovog vikenda je na rasporedu 8. kolo engleskog Premiershipa, koje bi lako moglo donijeti i jednu trenersku smjenu.

Na 'tankom ledu' nalazi se menadžer Sunderlanda Dick Advocaat, koji sa svojom ekipom još uvijek nije osjetio slast pobjede u novoj sezoni.

Popularne Crne mačke se nalaze na posljednjem, 20. mjestu na tabeli sa svega dva osvojena boda, i pred njima je vjerovatno grčevita borba za opstanak.

Priče o Advocaatovom odlasku sa klupe podgrijao je i sam Holanđanin, koji je na press konferenciji uoči utakmice sa Bilićevim West Hamom bio krajnje zagonetan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Šta će biti nakon ovog vikenda, za šest ili devet mjeseci, to vam tek tada mogu reći. Stalno se postavljaju pitanja šta ako, ali vam tu ne mogu pomoći. Nisam siguran ni šta će biti sutra, a tek u daljoj budućnosti", rekao je Advocaat.

Sunderland će danas imati izuzetno težak posao protiv West Hama, koji je do sada najprijatnije iznenađenje sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.