Željo savladao Salzburg na Grbavici

Adžem: Ovo je historijska pobjeda

Edmir Škorić

Trener Željinih juniora Admir Adžem bio je zadovoljan pobjedom nad Salzburgom.

Željini juniori slavili su na Grbavici s 2:1, no Salzburg ide dalje zbog 4:0 pobjede u prvom susretu.

"Želja nije bila upitna ni u prvoj utakmici, ali smo tamo izgubili 4:0 i to nam je šanse svelo na minimum. Ipak, sretan sam i zadvoljan da smo ovako dobro igrali protiv izuzetno kvalitetne ekipe kao što je Salzburg. Imali smo 2:0 do poluvremena, bili smo u igri, ali previše smo se istrošili. Ovo je historijska pobjeda, prva pobjeda neke naše omladinske ekipe u Ligi prvaka. Ovo će momcima puno dati na samopouzdanju", rekao je Adžem, dodavši:

"Ušli smo sa malo straha u utakmicu. Mada, očekivao sam da će Salzburg mijenjati igrače, ali igrali su u punom sastavu i večeras. Tamo smo primili golove iz nekih kikseva, sada je naš golman sjajno branio. No, mi smo sretni zbog pobjede, a oni zbog prolaza".

Hoće li ova naporna utakmica i težak teren utjecati na meč sa Zrinjskim?

"Pa sigurno da hoće, ali pokušat ćemo da se odmorimo u ova dva dana i da idemo na pobjedu".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.