Plavi jesenji prvaci

Adžem: Pauza dolazi u pravom trenutku, dosta je za ovu godinu

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara savladali su danas na domaćem terenu ekipu Radnika (3:2) u okviru 18. kola Premijer lige BiH.

Plavi su nakon prvog poluvremena gubili sa 0:2, ali su uspjeli sjajnom igrom u drugom dijelu da preokrenu na 3:2 i upišu tri boda za kraj jesenjeg dijela prvenstva. Nakon utakmice trener domaćih Admir Adžem obratio se prisutnim novinarima.

"Čestitao bih svim akterima današnje utakmice jer je bilo teško igrati na ovakvom terenu. Ovi momci su zaslužili da budu jesenji prvaci. Ono što su uradili zadnjih mjesec je fenomenalno. Na granici su mogućnosti, iscrpjeni, ali smo na poluvremenu rekli da želimo pobijediti i to smo uspjeli. Još pogotovo na ovakvom terenu to nije bilo lako ostvariti

"Pauza dolazi u pravom trenutku iako smo u sjajnoj formi. Zdravlje igrača je na prvom  mjestu. Prava je sreća da nemamo više povrede. Ipak, dosta je za ovu godinu. ", rekao je Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gostujući trener Mladen Žižović čestitao je Želji na jesenjoj tituli, te je poručio da su domaći zasluženo slavili iako je njegov tim nakon prvog dijela vodio sa 2:0.

"Teška utakmica za sve aktere, a nama je sada najteže kada ovako izgubite. Igrači su utučeni. Pružili smo ono što smo htjeli u prvom dijelu i zasluženo vodili. Međutim, nismo izdržali pritisam u drugom dijelu. Željo je nošen publikom došao do poravnanja i na kraju pobjede".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi