Željo dočekuje Mladost na Grbavici

Adžem: Promjena u timu će biti, čeka nas teška utakmica

Samir Mlaćo

Nakon duela u Kupu BiH u kojem je Željezničar slavio 2:1, Plavi sa Grbavice će sutra ponovo odmjeriti snage protiv Mladosti DK.

Ovaj put u okviru 13. kola Premijer lige BiH, a tim povodom medijima u Plavom salonu danas su se obratili šef struke FK Željezničar Admir Adžem i Sinan Ramović, nogometaš koji je upravo iz Doboja kod Kaknja stigao na Grbavicu.

Istakli su važnost subotnjeg meča, te jasno podcrtali da će Željo ići na pobjedu.

"Očekuje nas druga utakmica u tri dana. U Kupu smo ostvarili što smo željeli, a sada igramo za bodove i tu želimo da pobijedimo kako bi zadržali priključak za vodećim ekipama. Učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu, a znamo šta nas čeka. Iskoristili smo ova dva dana da se maksimalno oporavimo", kazao je Adžem.

"Čeka nas teška utakmica, nezgodan protivnik koji je ove sezone stvorio dosta problema svima. Moramo biti maksimalno skoncentrisani, a mi moramo imati pravi pristup i ostaviti srce na terenu. Pobjeda sa takvim pristupom neće doći u pitanje. Pobjedom bi ugrozili prvo mjesto, Zrinjski ima malu krizu i moramo to iskoristiti", istakao je Ramović.

Adžem ima problema sa povrijeđenim igračima.

"Kajkut se osjeća slabo cijelu sedmicu, ali je rekao ako treba da će biti na usluzi. Neće biti promjena puno, ali će ih biti sigurno. Ubacit ćemo dva-tri svježa igrača", istakao je Adžem.

Željin trener je govorio da opet očekuje čvrstu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekujemo sličnu utakmicu, ali da mi krenemo malo drugačije nego što smo u srijedu", dodao je za kraj Adžem.

Meč na Grbavici igra se sutra sa početkom u 16:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi