Fudbaler AEK-a na originalan način isprovocirao Dinamovce, mnogi su kasno shvatili šta je uradio!
Grci su bili posebno motivisani zbog navijačkih nereda prošle sedmice

Grci slavili na Maksimiru

Fudbaler AEK-a na originalan način isprovocirao Dinamovce, mnogi su kasno shvatili šta je uradio!

Admin Čaušević

U prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka AEK je na Maksimiru pobijedio Dinamo i to poslije preokrata. Konačan rezultat glasio je 1:2.

Susret u hrvatskoj prijestolnici je bio od velikog značaja za obje ekipe, a Grci su bili posebno motivisani zbog navijačkih nereda prošle sedmice.

Iz grčkog kluba su već najavili da će utakmicu igrati za preminulog 29-godišnjeg navijača Michalisa Katsourisa, a tako je i bilo.

Iako je cijeli meč bio relativno miran i nije bilo previše poteza tek u samom finišu viđena je prava provokacija i to od strane grčkog kluba.

Naime, nakon što je AEK postigao gol za 1:2 u samom finišu kada je zabio Kostas Galanopoulos uslijedila je i provokacija.

Oglasi

Provokacija igrača AEK-a

I dok je strijelac gola Galanopouloas Petros Mandalos podigao crnu traku u zrak, Petros Mandalos je otišao korak dalje te je prstima formirao slovo M u čas preminulog Michalisa Katsourisa.

Niko na utakmici nije primjetio takav oblik provokacije upućene Dinamovcima već se ista vidjela tek na fotografijama slavlja koje su naknadno objavljene.

Poslije pobjede trener AEK-a Matias Almeida je pozdravio pristalice prvaka Grčke te je pobjedu posvetio porodici ubijenog navijača.

"Pozdravljam sve naše navijače, posebnom porodicu preminulog. Ovo je pobjeda za njih. Ova ekipa će pokazati karakter kada god ima nepravde", rekao je Argentinac te nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ono što nam treba u revanšu je da naši navijači budu dodatni igrač i da pokažu da su najveća snaga ovog tima."

Revanš susret na novoizgrađenoj Opap Areni igra se u subotu i jasno je da Modre čeka 30-ak hiljada neprijateljski nastrojenih pristalica AEK-a.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Vazelin bit če prodajni hit kad osude ove kukavice sa palicama...ass parada...
2 0
user1644750016
Da utvrdimo gradivo nisu navijači to su huligani. Valjda se na balkanu samo zovu navijači koji ruse sve pred sobom i belaje u koju god drzavu da dođu. A moze im se pored huligani dodat ono fasisti iz hrv.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi