Ono o čemu su šutjeli strijelci AEK-a, grčki tim je u dvije riječi objavio na društvenim mrežama!
Foto: Željko Puhovski / CROPIX

Pobjeda za poginulog huligana

Ono o čemu su šutjeli strijelci AEK-a, grčki tim je u dvije riječi objavio na društvenim mrežama!

Eldar Ganibegović

Atinski AEK večeras je na Maksimiru s 1:2 nakon preokreta savladao zagrebački Dinamo u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. O jednoj temi dva strijelca nisu htjela, ali je grčki tim u dvije riječi sve rekao na društvenim mrežama.

Prošle sedmice je trebala biti igrana prva utakmica između AEK-a i Dinama u okviru trećeg pretkola Lige prvaka i to u Atini, ali je odgođena zbog velikih nereda u kojima je život izgubio jedan navijač AEK-a po imenu Michalis.

Stoga je danas pred meč na Maksimiru bila pojačana policijska kontrola uz povećan nadzor UEFA-e i Grci su u svemu imali i dodatan motiv da stignu do pobjede na vrućem gostovanju.

Strijelci za grčki tim bili su Zuber u 59. i Galanopoulos u 90. minuti. Obojica su govorila za medije nakon utakmice, no nisu govorili o incidentu koji se dogodio.

"Kao sportista, moraš zanemariti lične stvari na 90 minuta. Imali smo posao, obavili smo ga i sretan sam što idemo kući s pobjedom. Ništa nije gotovo. Mi smo kao strojevi. Moramo biti strojevi, a ne razmišljajti o nečemu drugom i sve distrakcije ostavljamo po strani, sve što se događa. Svako je imao problema, ali kada stavite nogu na travu, morate uživati u tome. To je lijepi dio fudbala.

Oglasi

Dobro smo se pripremali cijelu sedmicu. Ne želim pričati, jer moramo manje pričati, a više raditi. Sada je vrijeme za odmor, jer u subotu imamo još jednu utakmicu", rekao je Zuber.

Galanopoulos koji je postigao pobjedonosni gol i u proslavi crnu traku pokazao Bad Blue Boysima rekao je:

"Ja ću se fokusirati samo na fudbalskii dio, ostalo ću ostaviti po strani, iz svojih razloga. Bila je to teška utakmica, pobjeda koju smo jako željeli, nismo došli po remi, došli smo pobijediti, sretni smo što smo uspjeli, ali nije gotovo, vrlo brzo imamo drugu utakmicu.

Mislim da se ne trebamo skrivati iza izgovora, u prvom poluvremenu nismo bili onakvi kakvi smo trebali biti, u poluvremenu smo vidjeli svoje greške, razgovarali s trenerom, a u drugom su ispravljeni detalji koji su napravili razliku.

Iz nekog razloga od jutros kad sam se probudio imao sam osjećaj da ću ako budem igrao zabiti gol, nisam znao kako slaviti, nisam čak ni učinio to da izazovem navijače ili Dinamo, ali mislim da je to najmanje što sam mogao učiniti s moje strane."

Njih dvojica nisu direktno govorili o poginulom navijaču, no AEK je putem društvenih mreža u dvije riječi odao počast 29-godišnjaku, poručivši: "Za Michalisa."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš utakmica igra se u subotu u Atini, a bolji iz ovog dvomeča u play-offu će igrati protiv belgijskog Antwerpa. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti