Istraga dovela do novih tragova: Kod Albanaca i Hrvata pronađeni krvavi noževi, izdvojena i tri Grka
FOTO: Cropix/Ronald Grosic

Nakon nereda u Atini

Istraga dovela do novih tragova: Kod Albanaca i Hrvata pronađeni krvavi noževi, izdvojena i tri Grka

Haris Zilić

Početkom sedmice fudbalsku, ali i evropsku javnost šokirale su scene iz Atine gdje su navijači zagrebačkog Dinama pravili velike nerede ispred stadiona AEK-a. Nakon svega odgođena je prva utakmica AEK-a i Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka.

U cijeloj gužvi ubijen je jedan navijač AEK-a, nakon čega je krenula detaljna istraga.

Informacije koje su grčki mediji objavili jučer govore da nesretnog navijača AEK-a nisu ubili navijači Dinama nego Grci, tačnije fanovi Panathinaikosa.

Međutim, jutros su osvanule nove informacije u vezi ovog nesretnog događaja na jugu Evrope.

Grčki mediji pišu kako je policija uhapsila preko 100 osumniječenih, ali je pet glavnih osumnjičenih za ubojstvo izdvojila.

Oglasi

Među njima su navodno jedan Hrvat, Albanac i tri Grka. Grčki portal Newsit piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku uhićenja nađeni noževi na kojima je bila krv i vjeruje se da je to krv nesretnog Michalisa Kacurisa koji je izgubio život.

Pomeuti osumnjiječeni koji su izdvojeni od ostatka uhapšenih imaju develi polciijski dosje iza sebe.

Jedan od navijača je endavno uhapšen kako pljačka jednu od prodavnica gdje je također koristio nož.

Drugog grčklog navijača među izdvojenim policija iz Atine zna od ranije jer se često hvalio preko društvenih mreža kako je učestvovao u napadu na anvijaćče AEK-a.

Podsjetimo, u tim neredima u noći sa ponedeljka na utorak život je izgubio navijač AEK-a, Michalis Katsouris, koji je imao 29 godina. Osim toga, povrijeđena su još tri navijača ovog kluba, a njihove izjave koje su u bolnici dali policiji procurile su u grčke medije.

"Negdje oko deset sati izašao sam ispred stadiona AEK-a u New Philadelphiji popiti pivo. U 23 sata dok sam sjedio na mjestu događaja, iznenada sam čuo oetardu i vidio oko 200 ljudi u crnoj odjeći kako trče prema meni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedan od njih udario me bocom po glavi, a zatim me nekoliko njih počelo udarati rukama. Čim su otišli, ja sam otišao u bolnicu.

Doktori su mi rekli da ostanem 72 sata jer sam imao hematom na glavi", rekao je teže povrijeđeni navijač AEK-a.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi