Važne vijesti stižu iz Atine i tiču se navijača Dinama: Ništa nije kako se činilo u prvi mah!

Objavljeni su incijali tri osobe

Važne vijesti stižu iz Atine i tiču se navijača Dinama: Ništa nije kako se činilo u prvi mah!

Admin Čaušević

Trojica Grka uhapšena su zbog napada huligana zagrebačkog Dinama u atinskom naselju New Philadelphia. Policija "briše prašinu" s mobitela i video zapisa, a pronađena je daska s ekserima, kao i jedna tabla sa tragovima krvi. 

Tri Grka identifikonva su i uhapšena zbog učešća u napadu huligana zagrebačkog Dinama na stadion AEK-a u New Philadelphiji, gdje je smrtno stradao 29-godišnji Michalis Katsouris.

Kako prenose grčki medijia trojica Grka su bili ti koji su vodili konvoj hrvatskih "neonacista" do naselja New Philadelphija i pokazali im kako pristupiti terenu AEK-ovih fanova.

Prvooptuženi je 26-godišnjak iz Maroussija inicijala B.Th, drugi je 27-godišnjak također iz Maroussija inicijala T.I.

Ovaj mladić uhapšen je 2022. godine pod optužbom da je član zločinačke organizacije s navijačkom pozadinom.

Oglasi

Treća uhapšena osoba je 22-godišnjak albanskog porijekla iz Nea Smirnija inicijala L.E. Kod njega je policija pronašla jedan od noževa koje je zaplijenila.

Uloga kriminalističkih laboratorija važna je jer su se istrage prebacile na ispitivanje genetskog materijala, video snimaka i mobilnih telefona uhapšenih, a policajci istražuju razgovore koji bi mogli otkriti još više še detalja. Snimak možete pogledati ovdje.

Istovremeno, pod "mikroskop" je stavljena daska od metar i 20 centimetara s čavlima, na kojoj je krv, te se ispituje kome pripada. Istražitelj je već naredio uzimanje uzorka DNK od uhapšenih kako bi se provjerilo pripada li nekom od njih ili ne.

Ujedno jedan od snimaka koji je dospio u javnost otkriva kako hrvatske huligane prati sedam policajaca sa svjetiljkama u rukama, a neki i s motociklima.

Huligani, mnogi s prekrivenim crtama lica i obućeni u crno, slijede rutu od stanice Perissos do New Philadelphije. Kako je naglašeno, huligani u jednoj uličici skreću lijevo i prolaze iza ureda KKE u Perissosu kako ne bi bili primijećeni.

Naime, navodi se da je grupa huligana izabrala dužu rutu od oko 1 kilometar umjesto kraće od 500 metara, kako ne bi bili viđeni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako se klupko odmotava izgleda da ništa nije onako kako se činilo u prvi mah. Sve je upućivalo na to da su navijači Dinama krivi za ubistvo navijača AEK-a, ali posljednja otkrića u istrazi upućuju na nešto drugo.

Inače, oko 100 navijača Dinama su u srijedu bili na saslužanju kod istražnog sudije i svi su zadržani u pritvoru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HBSC
Jel ti moras sve sa ratom usporedjivati **** ti HVO sve u kuci
4 0
C.Banks
Nisu krivi ko ni Praljak i HVO za rušenje starog mosta. Ne glupirajte se ss.ba
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi