AEK na vrhu, Milićević sjajan

Bivši fudbaler Sarajeva

AEK na vrhu, Milićević sjajan

H. Zilić

I dok fudbaleri FK Sarajevo u ovoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju po sistemu 'toplo - hladno', jedan donedavni igrač tima s Koševa možemo reći, doživljava pravu renesansu.

Hrvoje Milićević do svog je odlaska iz FK Sarajevo važio kao jedan od najboljih igrača Bordo tima, a stasiti Mostarac je i za kratko vrijeme postao i ljubimcem navijača tima sa Koševa. No usljed poznatih događaja i problema u klubu Milićević je napustio Sarajevo i uskoro se skrasio na Kipru, tačnije u AEK-u iz Larnace.

Milićeviću promjena ne da je godila, već je odlazak na Kipar bio veliki pogodak za ovog odličnog stopera. Tim iz Larnace uoči početka sezone najavio je borbu za najviše pozicije, a nakon šest odigranih kola u ovom jakom prvenstvu, Milićevićev AEK nalazi se tamo gdje su iz ovog kluba i najavili - na samom vrhu.

Nakon pobjede od 3:0 nad ekipom Paeeka Milićević i saigrači na tabeli su preskočili Apollon kojeg sutra čeka teško gostovanje kod aktualnog šampiona Kipra, ekipe Omonie. AEK nakon šest kola ima impresivnu gol razliku od 12:4 a samo četiri primljena gola govore da je odbrana kojom upravlja Milićević, granitna te da najave iz Larnace nisu bile bez pokrića. Milićević je u svim utakmicama igrao po 90 minuta i jedan je od najbolje ocijenjenih fudbalera ovog kluba, a Mostarac polako, ali sigurno kupuje srca navijača i u Larnaci.

"Žao mi je što se izdogađalo i što se još uvijek događa oko FK Sarajevo. Nadam se da će novi vlasniik i njegovi ljudi srediti svo stanje u klubu i da će momci imati mogućnost da misle samo na fudbal i teren. Ono što je bilo loše više i ne pamtim. Pamtim ono glavno, a to je da sam s tim klubom osvojio prvenstvo i Kup i to je ono što me čini sretnim i ponosnim. Nažalost, ja sam morao krenuti svojim putem, a Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Milićević u nedavnom razgovoru za SportSport.ba, a očigledno, ovaj fudbaler pokazuje klasu i u ligi evidentno jačoj od Premijer lige BiH. Ukoliko nastavi u ovom ritmu sigurno je da će već na ljeto ovaj nogometaš na stolu imati nove ponude koje će ga odvesti u još jaču ligu od kiparskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti