Konačno poznato u kojoj državi se igra finale Kupa Grčke između AEK-a i PAOK-a

Poljaci im izašli u susret

Konačno poznato u kojoj državi se igra finale Kupa Grčke između AEK-a i PAOK-a

Edmir Škorić

Grčki nogometni savez je, čini se, pronašao rješenje za odigravanje utakmice finala Kupa između AEK-a i PAOK-a.

Derbi utakmice u Grčkoj, naročito one koje se tiču trofeja, znaju da budu izuzetno problematične, a često donose sa sobom velike navijačke nerede.

Stoga je Nogometni savez Grčke proteklih dana tražio stadion izvan svoje zemlje na kojem bi se odigralo finale Kupa. Tražili su Kipar, ali su odbijeni, a u opticaju su bile Rumunija i Srbija.

Sada je navodno postignut dogovor da se finale Kupa igra u Poljskoj 24. maja. Odabran je novootvoreni stadfion Zaglebiea ArcelorMittal Park koji može da primi 11.600 navijača.

Poljski nogometni savez je prihvatio ponudu Grka, no sve su prilike da neće biti navijača iz Atine, odnosno Soluna, te da će se dijeliti posebne pozivnice za neke goste.

To je naravno odluka Grčkog nogometnog saveza, koji smatra da bi finale trebalo da se igra bez prisustva navijača jer bi njihov dolazak mogao da bude veoma opasan i da bi bile neizbježne ružne scene.

Posljednji osvajač Kupa Grčke je Panathinaikos, koji je prošle godine slavio protiv PAOK-a iz Soluna s 1:0.

Do sada je najviše trofeja (28) osvojio Olympiakos iz Pireja. AEK je osvojio ovo takmičenje 15 puta (posljednji put u sezoni 15/16), a PAOK osam puta (posljednji put u sezoni 20/21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi