Tri Zmaja se borila za titulu međusobno, a na kraju je nijedan neće osvojiti
AEK Larnaca (Kenan Pirić i Hrvoje Miličević) i APOEL (Mateo Sušić) bili su u trci za prvaka Kipra, ali titulu neće podići nijedan od njih.

Rasplet na Kipru

Tri Zmaja se borila za titulu međusobno, a na kraju je nijedan neće osvojiti

E. Ganibegović

Na Kipru je ostalo da se odigra još jedno kolo, a već je poznato da će novi prvak ove otočne zemlje biti Aris iz Limassola, te da nijedan od tri Zmaja koji nastupaju u ovoj ligi neće podići titulu.

Jučer je APOEL odigrao 0:0 protiv Omonije i sada zaostaje tri boda za vodećim Arisom uz lošiji međusobni omjer pa će tim iz Limassola biti novi prvak KIpra.

Za APOEL inače igra bh. desni bek Mateo Sušić koji je u ovaj klub stigao ljetos iz Cluja, ali na prvu titulu na Kipru morat će sačekati barem do naredne sezone.

Naosvajao se on trofeja igrajući za Zrinjski, Sheriff i Cluj. Bio je tri puta prvak Rumunije, četiri Moldavije, jednom Bosne i Hercegovine, a u vitrinama ima i tri kupa Moldavije, jedan Superkup, te Kup Rumunije. 

Na Kipru je ovaj Mostarac ove sezone nastupio 27 puta, te postigao tri pogotka uz četiri upisane asistencije.

U play-offu za prvaka Kipra APOEL je totalno podbacio. Remizirao je pet od šest utakmica, jednu izgubio, te je tako propustio idealnu šansu za prvo mjesto, a isto se može reći i za drugi klub u kojem pratimo bh. fudbalere.

Oglasi

Kenan Pirić i Hrvoje Miličević hit su bili s AEK-om iz Larnace u Evropi, no nekako nakon prolaska Dnipra u Konferencijskoj ligi i plasmana u osminu finala, kao da su upali u crnu rupu.

Tim je počeo bilježiti loše rezultate i u šest utakmica u play-offu je upisao jednu pobjedu, remi i četiri poraza pa će biti primorani predati titulu na kraju sezone.

Za utjehu, timovi naših fudbalera igrat će u pretkolima Konferencijske lige, dok je mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka rezervisano samo za prvaka države.

Kenan Pirić iza sebe ima odličnu sezonu. Pokazao se i na evropskoj sceni, a ukupno je 17 puta sačuvao mrežu na 45 utakmica koliko je branio ove sezone. 

Njegov dvije godine stariji kolega, Hrvoje Miličević, odigrao je utakmicu manje, a postigao je i četiri pogotka te je bio jedan od najboljih igrača AEK-a ove sezone.

Posljedje kolo na rasporedu je šestog i sedmog maja. Za četiri dana Pirić i Miličević dočekuju Aris, dok Sušić i APOEL idu u goste kod Paphosa. 

AEK ne smije izgubiti ovu utakmicu, jer bi u slučaju pobjede Paphosa nad APOEL-om na kraju izgubio i treće mjesto, dok je APOEL siguran u Evropi kako god završilo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi