Pogledajte penale kojima je Velež srušio AEK

Sjajna noć za Rođene

Pogledajte penale kojima je Velež srušio AEK

Midhat Šljivak

Velež je večeras srušio AEK u Atini.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:0 za AEK, pa se pristupilo izvođenju penala.

Tamo su se Rođeni bolje snašli. Zabili su tri gola, a AEK dva. Bogdanović je skinuo dva penala, a jednom su domaći pogodili stativu.

Pogledajte penal seriju.

Izabranici Feđe Dudića napravili su čudo i to ne samo večeras, nego i prije sedam dana na Grbavici.

Oglasi

Bili su blizu prolaska u narednu rundu i u regularnom dijelu utakmice, no u posljednjim trenucima AEK je pogodio i osigurao je produžetke.

No, nisu gubili glavu Rođeni. Znali su da u penal seriji imaju priliku. Odlično su taktički odigrali produžetke, čekali su penala i uspjeli su.

Sjajno je golman Veleža branio, uspio je "skinuti" tri penala i on je junak večerašnjeg Veležovog trijumfa.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon posljednjeg penala uslijedilo je veliko slavlje Rođenih. Zasluženo, sasvim zasluženo. Zaslužili su Rođeni, zaslužio je Mostar, zaslužila je Bosna i Hercegovina.

A, nije kraj. Može Velež još više. može Velež i do naredne runde. Niko im ne može zabraniti da sanjaju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Idemo tugo niz rijeku dole dole sad rane manje bole jos mi je san bistar k'o dan jos je pjesmom dozivam Ne pitaj tugo sta me to tjera ili je ljubav, ili je vjera jednom ce sve ovo da mine ostace tople usne Emine Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' bice vjecno mlad moj Mostar ja cu biti sijed, ja cu biti star al' zauvijek je mlad moj Mostar Kako si Miso, kako si brate da li jos sretni do tebe svrate ne daj da suza zamuti rijeku cuvaj je bistru i daleku Kako si Vaha, imas li daha jos jedna tekma na tebe ceka gdje ti je Emir, taj stari nemir i njega ceka zelena rijeka Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' bice vjecno mlad moj Mostar ja cu biti sijed, ja cu biti star al' bice vjecno mlad moj Mostar Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljecu i tad moj Mostar ja cu biti sijed, ja cu biti star al' zauvijek je mlad moj Mostar
26 0
RZ88
Volim samo sto sam rekao na pocetku ovog dvoboja da moze Velez izbaciti AEKa. Sve najbolje Veležu. Zenica je uz vas i citava država.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi