AFC Liga prvaka: Suwon slavio, Sarić blistao

Dvije asistencije bh. nogometaša

AFC Liga prvaka: Suwon slavio, Sarić blistao

Nogometni "A" reprezentativac BiH Elvis Sarić sa svojim Suwon Samsungom došao je na korak od plasmana u polufinale azijske Lige prvaka.

Suwon Samsung je danas u prvoj utakmici četvrtfinala kao gost deklasirao Jeonbuk s visokih 3:0, a jedan od najboljih igrača u pobjedničkom timu bio je upravo Sarić koji je upisao dvije asistencije. 

Nakon što su u prvom poluvremenu mreže mirovale, Sarić je u 72. minuti asistirao Damjanoviću za vodeći pogodak Suwona, a na tome nije stao. Uspjeli su nedugo nakon toga gosti preko Damjanovića postići još jedan gol, da bi pet minuta prije kraja u strijelce se asistirao i Han Eui-Gwon kojem je Sarić asistirao.

Od dolaska u Suwon naš nogometaš je postao nezamjenjiv u prvoj postavi, a na svom kontu, nakon jedanaest odigranih utakmica, ima tri asistencije.

U južnokorejski klub je Sarić, podsjećanja radi, stigao ovog ljeta nakon što mu je istekao ugovor u Sarajevu. 

Top Komentari

ratip irats
Vi bas nekad nemate mjere!? U 11 utakmica 3 asistencije!! Ako izbacimo zadnju utakmicu sa dvije asistencije, prosta matematika kaze da je u 10 utakmica imo jednu asistenciju!! Je li Vi to smatrate nekim ucinkom?
5 3
adnanski
koliko je platio objavu clanka?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi