Sarić sklopio posao života, potpisuje trogodišnji ugovor
Sa južnokorejskim klubom je već potpisao predugovor, danas slijedi ljekarski pregled

Karijeru nastavlja u Južnoj Koreji

Sarić sklopio posao života, potpisuje trogodišnji ugovor

Doskorašnji fudbaler Sarajeva Elvis Sarić odlučio je svoju karijeru nastaviti na Dalekom istoku.

Iako je imao ponude iz mnogih evropskih zemalja, prije svih od klubova iz Turske, ovaj 27-godišnji igrač sredine terena će svoj fudbalski put nastaviti u južnokorejskom prvoligašu Suwon Samsungu.

Sarić će s ovim klubom već potpisao predugovor, a nakon što danas prođe ljekarski pregled i zvanično će se svom novom klubu obavezati na trogodišnju vjernost.

Iako finansijski detalji ugovora nisu poznati, špekuliše se kako je za Sarića ovo posao života, te da će za tri godine u Suwon Samsungu praktički riješiti sopstvenu egzistenciju, tako da i nije čudo što se odlučio za ovu opciju.  

Rođeni Dubrovčanin se igrama u dresu Sarajeva nametnuo i selektoru BiH Robertu Prosinečkog i na posljednjim utakmicama je bio jedan od glavnih igrača na sredini terena. Kroz karijeru je osim Sarajeva još igrao za Slobodu, Inter Zaprešić, Lučko, Vinogradar i GOŠK iz Dubrovnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi