Afrička Liga prvaka odlučena jer nije radio VAR: Pogledajte kako je izgledao monitor pored terena

Skandal u revanšu finala

Afrička Liga prvaka odlučena jer nije radio VAR: Pogledajte kako je izgledao monitor pored terena

E. Čaušević

Esperance de Tunis osvajač je ovogodišnje afričke Lige prvaka, ali sigurno da će revanš meč finala ostati još dugo zapamćen.

U prvom meču domaćin je bio tim Wydada i ona je završena rezultatom 1:1, dok je u drugom meču slavio Esperance sa 1:0 iako se igralo samo sat vremena.

Naime, ova utakmica će ostati sigurno upamćena još dugo zbog toga što su igrači Wydada odbili da igraju. Oni su nakon sat vremena utakmice gubili sa 1:0, ali su uspjeli da zatresu mrežu domaćih za 1:1.

No, na iznenađenje svih pomoćni sudija je signalizirao ofsajd, a onda se čekala odluka VAR-a. Međutim, VAR na stadionu nije radio i glavni sudija nije mogao da vidi da li je to bila ispravna odluka njegovog pomoćnika.

Odlučio je da mu vjeruje i definitivno je poništio gol nakon čega je nastao haos na terenu. Igrači Wydada nisu željeli da nastave utakmicu jer su vjerovali da su iz protivničkog štaba namjerno sabotirali VAR.

Na usporenom snimku se jasno vidi da je to bio čist gol za goste i da su se s pravom bunili. No, to im ništa nije donijelo jer je na kraju odlučeno da trofej ide u ruke ekipe Esperance de Tunis jer su gosti odbili da nastave utakmicu.

Jedan od igrača Wydada čak je pokazivao svima da je monitor za gledanje VAR-a totalno uništen i da se to desilo prije spornog trenutka. Očito neko je uradio sve samo da sudija ne može pogledati spornu situaciju.

Top Komentari

Kiss
ima i gore nego kod nas,vidi se iz priloženog
0 0
Saimai1316
Hahah koja glupost,ok hajde neko unistio monitor na terenu pa sudija ne moze vidjeti,a dje su gospoda iz Var sobe da jave sudiji da je gol bio cist
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi