Afrika bira najboljeg fudbalera: Objavljena lista kandidata
FOTO: EPA

Sedam zemalja ima svoje predstavnike

Afrika bira najboljeg fudbalera: Objavljena lista kandidata

Haris Zilić

Afrika će i ove godine birati najboljeg igrača na kontinentu.

Lista je smanjena na deset imena, a u konkurenciji su ostali: Mahrez, Toko-Ekambi, Aboubacar, Haller, Salah, Keïta, Hakimi, Mendy, Koulibaly, Mane.

Prema prognozama najviše šanse za titulu najboljeg afirćkog igrača ima Sadio Mane, na drugom mjestu je Mohamed Salah, dok je Achraf Hakimi trećeplasirani.

Ove godine u užoj konkurenciji su fudbaleri iz sedam država što je najviše u historiji kako se bira najbolji igrač Afrike.

U užoj konkurenciji za najboljeg kontinentalnog fudbalera svoje predstavnike imaju: Alžir, Kamerun, Obala SLonovače, Egipat, Maroko, Mali i Senegal.

Top Komentari

C.Banks
A gdje je ono tele Hakim Zijaš što Vahi pravi nevolje, nema ga ni u Top 10
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti