Liverpool je vršio pritisak, a Mane je bio spreman da potpiše ugovor u slučaju da umre na terenu

Sve samo da igra za Senegal

Liverpool je vršio pritisak, a Mane je bio spreman da potpiše ugovor u slučaju da umre na terenu

E. Čaušević

Sadio Mane početkom godine doživio je povredu glave na meču Afričkog kupa nacije, ali ga to nije spriječilo da vodi svoju reprezentaciju to titule prvaka Afrike.

Mane je sa Senegalom uspio da dođe čak do finala u kojem je na kraju njegova reprezentacija nakon penala došla do titule. Koliko mu je ovo takmičenje bilo važno najbolje se vidjelo na startu nokaut faze.

Naime, Mane je doživio ozbiljnu povredu glave kada se sudario sa golmanom Cape Verdea, Vozinhom, te je ostao da leži na terenu, a doktorski tim ga je odmah prevezao u bolnicu.

Mane je proveo noć u jednoj kamerunskoj bolnici jer je doživio potres mozga, a sumnjalo se i na težu povredu. Međutim, kasnije se ispostavilo da je dobro prošao.

Međutim, po prvi put Mane je odlučio da priča o tom danu i otkrio je kakav pritisak je imao. Senegal je uspio proći u četvrtfinale i doktori su mu rekli da neće moći da igra, ali je on mislio drugačije.

Dok je bio u bolnici čak su ga kontaktirali i iz Liverpoola i saopštili da su poslali pismo FIFA-i da on mora odmoriti najmanje pet dana kako ne bi rizikovao težu povredu.

"Liverpool je vršio pritisak i poslali su FIFA-i pismo da odmaram pet dana što je značilo da ću propustiti četvrtfinale. Doktor iz reprezentacije rekao mi je da moram da poštujem pravila. Kada su mi sve to rekli nazvao sam selektora i rekao mu: 'Doktori mi ne daju da igram, ali ja ću biti u prvih 11'. Nazvao sam i predsjednika Saveza i objasnio mu da ću igrati", priča Mane i nastavlja.

"Bio sam spreman i da rizikujem svoj život samo da igram. Čak sam im rekao da naprave ugovor da igram na svoju odgovornost. To se moralo uraditi zbog Liverpoola i FIFA-e. Bio sam spreman da potpišem ugovor u slučaju da umrem na terenu i taj ugovor bi značio da sam igrao na svoju odgovornost. U slučaju smrti to ne bi bila ničija krivica već samo moja".

"Uporno su govorili da ne mogu igrati, ali sam im rekao da sam već odlučio i da sam u sastavu za četvrtfinale. Nastala je panika i vidio sam koliko su se bojali jer nisu znali u kakvom sam stanju. Napisali smo taj ugovor oko odgovornosti i moguće smrti, ali ga nisam potpisao jer je doktor rekao da uradimo snimanje glave i vidimo stanje. Snimak je pokazao da je sve u redu i da mogu igrati, a oni su mi dali dozvolu da se vratim u tim".

Mane je bio heroj svoje reprezentacije jer je igrao zaista maestralno, a u finalu je postigao odlučujući penal i donio je Senegalu titulu prvaka Afrike.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi