Fudbaler Mladosti nakon meča

Aganspahić: Ključ uspjeha je prvo poluvrijeme

E. Škulj

Ranim golovima Milivoja Lazića i Almira Aganspahića Mladodst je uspjela da savlada sarajevski Željezničar u okviru drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Po završetku susreta kratku izjavu za SportSport.ba dao je Almir Aganspahić, mladi napadač Mladosti i mlade reprezentacije BiH. 

''Sigurno teška utakmica kako za nas tako i za Želju. Vrijeme je bilo teško, preko 35 stepeni. Ključ našeg uspjeha u ovom susretu je prvih pola sata kada smo postigli dva gola koja su nam donijeli pobjedu od 2:1 i to je jako dobar rezultat za nas'', rekao je mladi napadač Mladosti Almir Aganspahić i dodao: 

''Malo ko je očekivao da ćemo u prva dva susreta osvojiti maksimalnih šest bodova, ali to je rezultat napornog rada sa šefom Mulalićem i obje pobjede su zaslužene'', rekao je Aganspahić, a onda dodao da se Mladost potajno nada ligi za prvaka iako je za to još rano govoriti: 

''Sigurno je da je naša želja da se plasiramo u ligu za prvaka. Rano je o tome pričati, ali ako nastavimo ovako onda se sigurno tome možemo nadati da uđemo u ligu za prvaka što je sigurno naš cilj.'' 

Nakon dvije domaće pobjede dobojska Mladost će naredni susret igrati u Banja luci protiv ekipe Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi