Hercegovački derbi u Mostaru, Željo u Kaknju

Najava 2. kola BH Telecom Premijer lige

Hercegovački derbi u Mostaru, Željo u Kaknju

Samir Mlaćo

Danas i sutra se igraju utakmice drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Derbi se zasigurno igra u Mostaru gdje će Zrinjski ugostiti Široki Brieg. Oba tima su se oprostila od Evrope, ali i pokazala da će ove sezone igrati veoma važnu ulogu u našem prvenstvu.

Zrinjski će biti oslabljen neigranjem Nemanje Bilbije, ali Blaž Slišković je optimista.

“Uvijek je važno da se starta s dobrim rezultatom, a to kažem jer smo uradili dobar posao u Sarajevu gdje je uz kvalitetnu igru došao i dobar rezultat. Tokom sedmice raspoloženje je bilo na visokom nivou, kvalitetno se radilo i u takvoj atmosferi mnogo je lakše sa igračima, ali isto tako radilo se profesionalno, bez opuštanja“, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije Blaž Slišković.

Sa druge strane i u Širokom Brijegu imaju svoju računicu.

"Imamo tradiciju pozitivnih igara i rezultata u Mostaru i nju želimo nastaviti, pa je naš cilj minimalno ostvariti remi. Ne treba nas zavarati to što je Zrinjski ostao bez važnih igrača iz prošle sezone. Oni su i danas jako kvalitetni i to su uostalom potvrdili u prvom kolu. Respektujemo ih, sigurni smo da će se i ove sezone boriti za sam vrh, ali naše ambicije Pod Bijelim brijegom su jasne“, izjavio je kapiten tima sa Pecare Josip Barišić.

Zanimljiv i neizvjestan meč očekuje se u Doboju kod Kaknja, gdje će Mladost ugostiti Železničar. Na klupi Mladosti je Edis Mulalić, dok je Slavka Petrovića zamijenio Admir Adžem. Mulalić i Adžem se dobro poznaju i puno tajni u postavkama igre sigurno neće biti.

"Atmosfera je sjajna. Svi jedva čekamo sutrašnji duel. Poštujemo Želju jer oni su već godinama među top tri u BiH. Imaju odličan tim i sjajne pojedince koji mogu odlučiti susret u bilo kom trenutku, ali i mi imamo dobru i iskusnu ekipu i sigurno je da se možemo nositi sa Željom, ali i sa bilo kojim drugim timom u BiH. To ćemo pokazati sutra i na terenu", istakao je vezista Mladosti Adnan Šećerović, nekadašnji član Plavih sa Grbavice.

Na drugoj strani Željezničaru će u današnjem duelu nedostajati napadač Stevo Nikolić te vezista Darko Marković, dok je od ranije van terena Ivan Crnov.

U Vitezu igraju Viteza i Krupe, a očekuje se neizvjestan duel sa malim brojem pogodaka.

Na Tušnju će Sloboda ugostiti Radnik i tražiti prve bodove u novoj sezoni. Sutra se igraju još dva meča.

2. kolo BH Telecom Premijer lige BiH:

NK Vitez - FK Krupa

FK Sloboda - FK Radnik

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg

FK Mladost DK. - FK Željezničar

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi