Agent: Toure bi mogao ostati u Premier ligi

Odlazi iz Manchester Cityja

Agent: Toure bi mogao ostati u Premier ligi

Yaya Toure sljedeće sezone definitivno neće igrati za Manchester City.

Fudbaler iz Obale Slonovače neće produžiti ugovor sa Manchester Cityjem i ovog ljeta završit će svoju osmogodišnju eru na Etihadu, no to neće značiti kraj njegove karijere.

Iako je u poznim igračkim godinama, Toure namjerava i dalje igrati, a izgledno je da će ostati u Premier ligi.

"Yaya je fit i ne može da dočeka da dokaže da je i dalje najbolji centralni vezni u Premier ligi. Pošto Obala Slonovače neće biti na Svjetskom prvenstvu, on će biti maksimalno spreman za narednu sezonu", kazao je Toureov agent, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On bi volio da prihvati ponudu od godinu dana za ostanak u Engleskoj. Ukoliko klub ne bude bio zadovoljan njegovim igrama, Yaya će vratiti polovinu svojih primanja klubu. Čak, klub može da raskine ugovor s njim."

Toure iz Manchester Cityja odlazi kao jedan od najvećih igrača u historiji tog kluba. Osvojio je tri naslova prvaka, FA Cup, dva Liga kupa i jedan Superkup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi