Agent Yaye Tourea napao Pepa Guardiolu

Izostavljen sa spiska za Ligu prvaka

Agent Yaye Tourea napao Pepa Guardiolu

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja su prošle sedmice izborili igranje u grupnoj fazi Lige prvaka.

Ekipa se Etihada ovog ljeta je na trenersko mjesto dovela Pepa Guardiolu, te se nadaju da ovaj španski stručnjak Cityju može donijeti prvu historijsku titlu Lige prvaka. Guardiola je prje nekoliko dana objavio spisak igrača za Ligu prvaka, a mnoge je iznenadilo što na spisku nema Yaye Tourea.

Guardiola je odlučio Tourea izostaviti sa spiska za utakmice Lige prvaka u ovoj sezoni što je naljutilo njegovog agenta Dimitrija Seluka.

"Ako Guardiola osvoji Ligu prvaka doći ću u Englesku i javno reći da je najbolji trener na svijetu. Ako ne osvoji onda se nadam da će imati mu*a da prizna da je osramotio velikog igrača kakav je Yaya Toure", rekao je Seluk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je dodao da Yaya nema namjeru da napušta City, te da će ostati do kraja ove sezone kada mu ističe ugovor sa ovom ekipom. Podsjećamo, Toure u Cityju godišnje zarađuje 11 miliona eura.

"On će ostati do kraja sezone pa ćemo vidjeti šta će biti. Nada se da će dobiti šansu od Guardiole da se dokaže i izbori za mjesto u ekipi", dodao je Seluk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi