Agger bolesnom fotografijom poručio šta misli o VAR-u

Zanimljiva objava na Twitteru

Agger bolesnom fotografijom poručio šta misli o VAR-u

Nekadašnji štoper Liverpoola i legenda reprezentacije Danske Daniel Agger jedna je od osoba koja je protiv VAR sistema.

VAR tehnologija ponovo je na udaru kritika nakon nekoliko diskutabilnih odluka u engleskom Premiershipu, a Agger je tom prilikom odlučio da se oglasi na Twitteru.

Zanimljivo, u svom tweetu je dodao i fotografiju s utakmice između Holandije i Danske kada je nogom u glavu udario Robina van Persieja. Poručio je da je fudbal nekada bio prelijepa igra dok se VAR u istu nije uključio...

"Imao sam dovoljno sreće da igram prelijepu igru zvanu fudbal bez VAR sistema. Ono što je ova igra kasnije postala je po mom mišljenju katastrofa (čak iako je ovaj sistem pomogao mom timu danas). Samo igrajte je*enu igru!", napisao je Agger uz pomenutu fotografiju.

Neki smatraju da je ova objava Aggera na mjestu, drugi smatraju da je stavio bolesnu fotografiju, dok se treći pak ne slažu s njim da je VAR loš za fudbal.

Bilo kako bilo Agger je rekao svoje mišljenje, a s njim je vjerovatno saglasno dosta igrača.

Njegov bivši klub Liverpool je danas pobijedio Wolverhampton sa 1:0 uz veliku pomoć VAR sustava.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Agger je za Liverpool igrao u periodu između 2006. i 2014. godine, a osim Redsa igrao je i za Bronby.

Top Komentari

ragnarrsonn
Var smece najvece
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi