Daniel Agger iznenada prekinuo karijeru
EPA

Bivši fudbaler Liverpoola

Daniel Agger iznenada prekinuo karijeru

Danski fudbaler Daniel Agger odlučio je prekinuti karijeru u 31. godini života. 

Bivšem fudbaleru Liverpoola je istekao ugovor sa matičnim Brondbyjem i iz nezadovoljstva klupskim ambicijama nije želio da ga produžio, a to je ujedno znači i kraj njegove igračke karijere.

"Zahvalio bih se svima na podršci. Tužan sam, ali je došlo pravo vrijeme da prestanem. Ponosan sam na moju karijeru, bilo je sjajno iskustvo", napisao je Agger na svom Twitter profilu. 

Agger je osim Brondbyja u karijeri igrao samo za Liverpool, gdje je za devet sezona ostavio veliki trag, a za tim sa Anfielda je odigrao 232 utakmice.

Dva puta je proglašavan za najboljeg fudbalera Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi