Aguero je još u dječačkim danima pokazao da je velemajstor

Gol kojeg se rijetki sjećaju

Aguero je još u dječačkim danima pokazao da je velemajstor

Sergija Aguera najviše pamtimo po fantastičnim golovima u dresu Atletico Madrida, Manchester Cityja i Argentine, ali se malo ko na ovim prostorima sjeća njegovih čarolija s početka karijere.

Aguero je prve profesionalne fudbalske korake napravio još kao petnaestogodišnjak, a njegov prvi klub bio je Independiente, za koji je odigrao 54 utakmice i postigao 23 gola.

Jedan gol iz tog perioda će ostati posebno upamćen, a Aguero ga je postigao kada je imao 16 godina. Independiente je pregazio ekipu Racinga rezultatom 4:0, a autor najljepšeg gola na utakmici bio je upravo argentinski napadač, koji je još tada pokazao kakav je velemajstor.

Zanimljiv, ali i pomalo nevjerovatan podatak je da je na drugoj strani terena stajao Diego Simeone, tada fudbaler veteran a danas jedan od najboljih trenera na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi