Aguero provocira igrače i navijače Liverpoola: "Zna se šta je za nas pravi derbi"

Prozivke su već počele

Aguero provocira igrače i navijače Liverpoola: "Zna se šta je za nas pravi derbi"

Endin Čaušević

Liverpool i Manchester City u nedjelju igraju veliki derbi na Anfieldu u okviru 12. kola engleskog Premiershipa.

Redsi dominiraju u Engleskoj na početku sezone i nalaze se na prvom mjestu sa 31 bodom, te još uvijek nemaju poraz. Aktuelni prvak Manchester City trenutno je drugi sa šest bodova manje i jasno je već sada da će se ovi timovi boriti za titulu prvaka Engleske.

City će imati priliku u nedjelju da smanji zaostatak za Redsima, ali je već svima jasno da je Anfieldu gotovo neosvojiva tvrđava. Liverpool juri velikom brzinom ka tituli koju ovaj klub čeka već 30 godina.

Prepucavanja između ovih klubova su već počela, a povodom derbija oglasio se i Sergio Aguero. Napadač Cityja poručio je da je derbi protiv Liverpoola uvijek pun izazova, ali jednostavno da je njih utakmica protiv Manchester Uniteda ipak nešto više.

"Liverpool je uvijek bio težak protivnik. Ipak, kada sam došao u City borili smo se za titulu s Unitedom. Okršaj City - Liverpool može biti derbi za televiziju, ali za nas, pravi derbi je onaj protiv Uniteda. Tu je i derbi protiv Chelseaja, ali činjenica da je Liverpool veoma jak tim i jedina ekipa koja nam zaista može poremetiti planove u Premiershipu", rekao je Aguero i dodao.

"Liverpool ganja titulu prvaka već godinama. Prošle sezone nisu otišli do kraja i jasno je da su sada još više motivisani. Ove godine su ispred nas i dat ćemo sve od sebe da im opet pokvarimo planove i odbranimo titulu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aguero se osvrnuo i na činjenicu da Manchester City nije slavio na Anfieldu još od 2003. godine na mečevima Premiershipa.

"Znamo da je to stadion na kojem je veoma teško pobijediti, ali pokušat ćemo to napraviti kako bismo srušili taj negativan niz. Ovo će sigurno biti jedna od ključnih utakmica za titulu", zaključio je napadač Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skandi
Istinu je rekao.
4 2
BobPaisley
...ovi su smijesni majke mi mile...pa gdje cete vi u istu recenicu sa velikanom kao sto je Liverpool,naravno da ovo nije nikakav derbi...sjecam se ovih jadnika kad su od Middlesborougha primali 8 komada prije desetak godina...jad i cemer :D :D :D
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti