Ah, te kalkulacije: Četiri scenarija, strepe Španci, Hrvati i Englezi

Ko će osvojiti grupu?

Ah, te kalkulacije: Četiri scenarija, strepe Španci, Hrvati i Englezi

Edmir Škorić

Možda ste bili u dilemi da li pratiti današnji ogled na Wembleyu, ali definitivno ne smijete propustiti okršaj Engleza i Hrvatska.

Engleska, Hrvatska i Španija igraju u grupi 4 Lige A u Ligi nacija i trenutno je situacija sljedeća: Španija ima šest, Engleska i Hrvatska po četiri boda.

Španci su svoje sve četiri utakmice već odigrali, pa im ostaje jedino da čekaju šta će se desiti u meču Engleska - Hrvatska i do utakmice sa BiH (20:45 sati) znat će da li idu u play-off ili ostaju na drugoj poziciji u grupi unutar Lige A u novoformiranom UEFA-inom takmičenju.

Pred nama su četiri luda scenarija, pa stoga krenimo redom.

Scenarij 1: Ako Engleska pobijedi, osvojit će grupu, Hrvatska će ispasti, Španci će biti drugoplasirani.

Scenarij 2: Ako Hrvatska pobijedi, osvojit će grupu, Englezi će ispasti, Španci drugi.

Scenarij 3: Ako ne bude golova, dakle 0:0, Španija će osvojiti grupu, Hrvati ispasti.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Scenarij 4: Ako bude neki remi s golovima, Španija opet osvaja grupu, Engleska ispada.

Dakle, Španiji odgovara bilo kakav remi da bi bila prva, a u najgorem slučaju će biti drugoplasirana. U prevodu, Engleska i Hrvatska moraju da pobijede ako žele da osvoje grupu, što bi trebalo da nam donese uzbudljiv nogomet na kultnom londonskom stadionu.

Top Komentari

KOSOVO
cuj "ENGLEZA I HRVATSKA" tacno ima logike
8 0
Michoney
I dobro ih izbacise...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti