Ahmad Kallasi strijelac u demoliranju Kambodže

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ahmad Kallasi strijelac u demoliranju Kambodže

Sirija u okviru kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo savladala Kambodžu sa visokih 6:0, a u listu strijelaca upisao se i Ahmad Kallasi iz redova FK Sarajevo. 

Selekcija koju vodi selektor Fajr Ibrahim na domaćem terenu je uvjerljivo savladala Kambodžu i već na poluvremenu imala je sigurno vodstvo od 2:0. 

Nastavak utakmice ponudio je ponovno dominaciju Sirijaca. U 57. minuti u listu strijelaca se upisao i Kallasi, da bi u nastavku utakmice Al-Hussain sa dva i Malki sa jednim postignutim golom postavili konačnih 6:0. 

Vrijedi istaći da Kallasijeva Sirija nakon današnje pobjeda zauzima drugu poziciju u kvalifikacijskoj grupi E sa bodom manje od Japana. 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sirija - Kambodža 6:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije