Ahmed Musa ponovo u CSKA

Vratio se na posudbu

Ahmed Musa ponovo u CSKA

Endin Čaušević

Iako je pred početak prošle sezone stigao u Leicester kao veliko pojačanje Ahmed Musa se nije uspio naigrati u engleskoj ekipi.

Musa ove sezone gotovo da nije ni igrao i odlučeno je da je najbolje da ostatak ove sezone provede na posudbi. Interes za ovog igrača pokazalo je nekoliko klubova iz Engleske, ali Musa je odlučio da se vrati u Rusiju.

Naime, Musa se odlučio vratiti u CSKA iz kojeg je i stigao u Leicester na ljeto 2016. godine. U ruskom klubu će igrati na posudbi do kraja ove sezone, a CSKA će imati priliku na ljeto da otkupi njegov ugovor.

Musa je u CSKA proveo pet sezona i postigao je preko 50 golova za ruski tim u svim takmičenjima. Također, odigrao je 67 utakmica za Nigeriju i odlučio se za odlazak iz Leicestera kako bi se vratio u formu pred Svjetsko prvenstvo koje se igra ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi