Vardy je bio u pravu: Nema napadača koji se ne povezuje sa Chelseajem
Plavci žele svim silama da dovedu pojačanje u napadu, a čini se da im više nije ni bitno ko će to biti

Plavci sada žele i Islama Slimanija

Vardy je bio u pravu: Nema napadača koji se ne povezuje sa Chelseajem

E. Čaušević

Chelsea je odlučan do kraja januarskog prelaznog roka da u svoje redove dovede pojačanje u napadu, a prva želja londonskog kluba je Edin Džeko. Ipak, čini se da Roma ne želi ostati bez svog najboljeg igrača u ključnim momentima sezone.

Transfer saga oko Džeke i Chelseaja traje već danima, ali dogovora na ovoj relaciji još uvijek nema. Iako je Roma pristala prvobitno da proda bh. napadača čini se da su se u rimskom klubu predomislili jer su shvatili da ne mogu prodavati svoje najbolje igrače u punom jeku sezone.

Chelsea još uvijek ne odustaje od Edina Džeke, ali iz Italije navode da je sve manje šansi da će bh. napadač na kraju završiti na Stamford Bridgeu. Plavci ne žele ništa rizikovati i već imaju nekoliko spremnih opcija u napadu ukoliko na kraju ne uspiju dovesti Džeku.

S londonskim klubom u posljednje vrijeme povezivalo se mnogo napadača od Petera Croucha, Andyja Carolla i Ashleyja Barnesa, a novi na toj listi od danas je i napadač Leicestera, Islam Sllimani. Time se potvrdila izjava Jamiea Vardyja koji je izjavio prije nekoliko dana da jednostavno nema napadača koji se ne povezuje sa prelaskom u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Slimani je tako postao još jedan od napadača koji se nalazi na radaru Plavaca. Ipak, ne bi bilo tako nemoguće da završi u Chelseaju s obzirom da se nije baš naigrao u Leicesteru od dolaska iz Sportinga. Alžirski napadač stigao je na ljeto 2016. godine za više od 30 miliona eura, ali je odigrao svega 35 utakmica i postigao je osam golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi